Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor zjedz_mnie

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)1/2 kg
kiszonej kapusty1 średnia
cebulakawałek świeżej
czerwonej papryki1 większa
marchewka2
śliwki prezydentświeża
bazyliaimbir w proszku
pieprz białycukieroliwaSurówka z
kiszonej kapusty - sposób przygotowania:
Kapustę odcisnąć, pokroić i wrzucić do miski.
Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, dodać do
kapusty razem ze startą marchwią. Wymieszać.
Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić w paseczki. Tak samo pokroić
paprykę i również dodać do
kapusty. Dokładnie wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić
przyprawami, dodać pokrojoną
bazylię i
oliwę, wymieszać. Odstawić na ok. 20 minut do lodówki.Surówka z
białej kapusty. Klasyk w niecodziennym wydaniu [Taniec z garami]Nowa książka kucharska od Lidla - inna niż poprzednie. Będzie hit?

- W dawnej polskiej kuchni dworskiej obowiązywała prosta zasada dotycząca wyboru kucharza: Do pasztetów bierz Francuza, do ryb - Polaka -
mówi Karol Okrasa. - Naprawdę jadało się u nas
ryby i przyrządzano je znakomicie. Mam nadzieję, że wrócimy do tej
wiedzy. Do podania dobrej
ryby czasem wystarczy
Sojaczosnek,
majeranek, podsmażoną
cebulkę). ' Pasztet piec ok. 1 godz. Z masy na pasztet można robić również kotleciki. Jeść z
ogórkiem kiszonym lub surówką z
kiszonej kapusty .Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

). Dobrym dodatkiem do takich placuszków jest sos
koperkowy, a także surówka z
kiszonej kapusty . Placki z
wędzoną makrelą 1
wędzona makrela bez skóry (500 g) 350 g ugotowanych i rozgniecionych na purée mącznych
ziemniaków 1
jajko 2 łyżki posiekanej
natki pietruszki szczypta mielonej
papryki 3
Stewia
cukier do gotowania
fasoli i
bobu, do duszonych w pomidorach
bakłażanów, surówki z
kiszonej kapusty i do
majonezu. Przyjemność na podniebieniu zakłóca głos rozsądku. Przecież nie potrzebuję więcej kalorii, nie chcę dostarczać pożywki dla próchnicy i
grzybicy, nie chcę zmuszać mojej trzustki doKotlety i kotleciki - nie tylko z
mięsa
niewielkie kotleciki, panieruj w
bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor. Autor: Zuzanna Wiciejowska Gefu Praska do
ziemniaków w okazje.info Dobrym dodatkiem do tych kotletów będzie na przykład surówka z
kiszonej kapusty . Ukraińskie gałuszki (kotletyPyszne po odgrzaniu

Kuroń gotuje] Babkę ziemniaczaną możesz podawać np. z kwaśną
śmietaną, surówką z
kiszonej kapusty lub
sosem grzybowym. Na drugi dzień, pokrojona w plasterki i podsmażona, sprawdzi się natomiast jako dodatek, np. do gulaszu. Babka ziemniaczana 1,5 kg
ziemniaków 2-3 łyżki kwaśnej
śmietany 2-3
Kasza gryczana w roli głównej

. Oprócz
sosu grzybowego, pasuje do nich także
koperkowy. Doskonale smakują z surówką z
kiszonej kapusty . Hrecznyky 600 g mielonej
łopatki wieprzowej 200 g
kaszy gryczanej 1 duża
cebula 1 łyżeczka
masła 150 g czerstwej
bułki 2
jajka 2 ząbki
czosnku 70 g (4-6 sztuk)
grzybów suszonych 150 g
bułkiSolidna
sztuka mięsa - nie tylko na obiad

ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Ponieważ
golonka jest dosyć delikatna w smaku, warto ją podawać z ostrzejszymi lub kwaśnymi dodatkami, np.
musztardą,
chrzanem, albo surówką z
kiszonej kapusty . Po schłodzeniu i zdjęciu tłuszczu, będzie natomiast wyśmienitą