ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)1/2 kg kiszonej kapusty1 średnia cebulakawałek świeżej czerwonej papryki1 większa marchewka2 śliwki prezydentświeża bazyliaimbir w proszkupieprz białycukieroliwaSurówka z kiszonej kapusty - sposób przygotowania: Kapustę odcisnąć, pokroić i wrzucić do miski. Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, dodać do kapusty razem ze startą marchwią. Wymieszać. Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić w paseczki. Tak samo pokroić paprykę i również dodać do kapusty. Dokładnie wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić przyprawami, dodać pokrojoną bazylię i oliwę, wymieszać. Odstawić na ok. 20 minut do lodówki.Surówka z białej kapusty. Klasyk w niecodziennym wydaniu [Taniec z garami]Nowa książka kucharska od Lidla - inna niż poprzednie. Będzie hit?
- W dawnej polskiej kuchni dworskiej obowiązywała prosta zasada dotycząca wyboru kucharza: Do pasztetów bierz Francuza, do ryb - Polaka - mówi Karol Okrasa. - Naprawdę jadało się u nas ryby i przyrządzano je znakomicie. Mam nadzieję, że wrócimy do tej wiedzy. Do podania dobrej ryby czasem wystarczySojaczosnek, majeranek, podsmażoną cebulkę). ' Pasztet piec ok. 1 godz. Z masy na pasztet można robić również kotleciki. Jeść z ogórkiem kiszonym lub surówką z kiszonej kapusty .Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad
). Dobrym dodatkiem do takich placuszków jest sos koperkowy, a także surówka z kiszonej kapusty . Placki z wędzoną makrelą 1 wędzona makrela bez skóry (500 g) 350 g ugotowanych i rozgniecionych na purée mącznych ziemniaków 1 jajko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta mielonej papryki 3Stewia
cukier do gotowania fasoli i bobu, do duszonych w pomidorach bakłażanów, surówki z kiszonej kapusty i do majonezu. Przyjemność na podniebieniu zakłóca głos rozsądku. Przecież nie potrzebuję więcej kalorii, nie chcę dostarczać pożywki dla próchnicy i grzybicy, nie chcę zmuszać mojej trzustki doKotlety i kotleciki - nie tylko z mięsa
niewielkie kotleciki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor. Autor: Zuzanna Wiciejowska Gefu Praska do ziemniaków w okazje.info Dobrym dodatkiem do tych kotletów będzie na przykład surówka z kiszonej kapusty . Ukraińskie gałuszki (kotletyPyszne po odgrzaniu
Kuroń gotuje] Babkę ziemniaczaną możesz podawać np. z kwaśną śmietaną, surówką z kiszonej kapusty lub sosem grzybowym. Na drugi dzień, pokrojona w plasterki i podsmażona, sprawdzi się natomiast jako dodatek, np. do gulaszu. Babka ziemniaczana 1,5 kg ziemniaków 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 2-3Kasza gryczana w roli głównej
. Oprócz sosu grzybowego, pasuje do nich także koperkowy. Doskonale smakują z surówką z kiszonej kapusty . Hrecznyky 600 g mielonej łopatki wieprzowej 200 g kaszy gryczanej 1 duża cebula 1 łyżeczka masła 150 g czerstwej bułki 2 jajka 2 ząbki czosnku 70 g (4-6 sztuk) grzybów suszonych 150 g bułkiSolidna sztuka mięsa - nie tylko na obiad
ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Ponieważ golonka jest dosyć delikatna w smaku, warto ją podawać z ostrzejszymi lub kwaśnymi dodatkami, np. musztardą, chrzanem, albo surówką z kiszonej kapusty . Po schłodzeniu i zdjęciu tłuszczu, będzie natomiast wyśmienitą