ßßß Cookit - przepis na Surówka z kiszonej kapusty z marchewką

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką

nazwa

Wykonanie

« Pulpety w sosie pomidorowym
Buraczki gotowane , krojone w ... »
np.0,5 kg kapusty kiszonej
2 – 3 marchewki
biały pieprz , cukier
oliwa z oliwek 1 - 2 łyżeczki
koperek.
Z kapusty odciskamy nadmiar soku i kroimy ją , przekładamy do miseczki. Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach , dodajemy do kapusty i mieszamy. Następnie dodajemy : oliwę z oliwek , cukier i pieprz do smaku. Drobno pokrojony koperek dodajemy do surówki i mieszamy.
Odstawiamy do lodówki.
Surówkę podajemy jako dodatek do mięs , ryb.
Smacznego :)
wtorek, 19 marca 2013, edyta7209
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://taksobiegotuje.blox.pl/2013/03/Surowka-z-kiszonej-kapusty-z-marchewka.html