Wykonanie
0 LikesPodziel się:

Dziś kolejna odsłona kaszotto! a tu znajdziecie moje przepisy naKASZOTTO Z PIECZONYM
BURAKIEM I
IMBIREM i wege KASZOTTO Z
SEREM Z
ROZMARYNEM(2-3 porcje)1 SZKLANKA
KASZY PĘCZAK /
RYŻU DO RISOTTO (typ arborio/carnaroli)100g
ŁOSOSIA WĘDZONEGO NA GORĄCO lub świeżego – upieczonego1 mała biała
CEBULKA2 ząbki
CZOSNKU5-6
SUSZONYCH POMIDORÓW w
oliwie500ml
BULIONUSER PARMEZAN (opcjonalnie)2 łyżki POSIEKANEGO ŚWIEŻEGO
OREGANO (opcjonalnie)1 łyżka MASŁA (opcjonalnie)
OLIWA Z OLIWEK /
OLEJ KOKOSOWYSÓL I
PIEPRZNa patelni rozgrzewamy łyżkę
oliwy, dodajemy posiekaną drobniutko
cebulkę, pokrojone w kosteczkę
pomidory, przeciśnięty przez praskę
czosnek i smażymy aż
cebulka zmięknie. Dodajemy
kaszę i smażymy 3-4 minuty (
kasza powinna stać się ‚szklista’). Dolewamy ok. 150ml
bulionu i gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Stopniowo dodajemy kolejne porcje płynu gdy poprzednie zostaną wchłonięte przez
kaszę (możliwe , że będzie musieli dodać nieco więcej
bulionu lub
wody). Gotujemy do momentu gdy
kasza będzie miękka i kleista. Na koniec dodajemy
masło, poszarpanego
łososia,
parmezan,
oregano. Doprawiamy
solą i
pieprzem, delikatnie mieszamy. Gotowe!nie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz tutaj!

super sycąca
sałatka z
kurczakiem,
awokado i
pomidorkami koktajlowymi
sałatka z marynowanym
kurczakiem,
mango,
orzechami i
cynamonem
risotto/kaszotto z pieczonym
burakiem i
imbirem
risotto z chrupiącym
boczkiem i pieczoną
paprykąPodziel się: