Wykonanie
W końcu nadszedł czas na kolejne studenckie przepisy :D Mamy ich trochę i każdy dzielnie czeka na swoją kolej :D Dziś proponuję Wam
makaron, lecz z nieco innymi dodatkami. Będzie
boczek,
pomidorki,
papryka oraz
ser "
feta", co
daje naprawdę świetne połączenie smaków. Jest to danie bardzo sycące, idealne na jesienne dni. Nie zabiera dużo czasu z życiorysu, więc myślę, że chętnie je przygotujecie :DZaczynajmy!

Składniki (2-3 porcje):150-200 g
makaronu; 1,50 złpaczka
pomidorków koktajlowych; 2,99 zł10 dag wędzonego gotowanego
boczku; 2,50 zł2 małe
cebule; 0,50 złpół małej
papryki; 1 złpół opakowania
sera sałatkowego; 1,30 zł
oregano2 łyżki
olejusólKoszt: ok. 9 , 30 złCzas przygotowania: ok. 25 min.Przygotowanie:1. Na początek najlepiej wstawić
wodę na
makaron i ugotować go al dente.2. Rozgrzewamy
olej i wrzucamy pokrojoną w słupki
paprykę, przykrywamy przykrywką i dusimy 2-3 min.

3. Następnie kroimy drobno
cebulę (kocham to :D) i dodajemy ją do
papryki i lekko wszystko solimy, czekamy aż nieco zmięknie.


4.
Boczek kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię do
papryki z
cebulą, smażymy aż wytopi się tłuszczyk :D


5. Dodajemy łyżeczkę (lub dwie)
oregano.

6.
Pomidorki myjemy i kroimy na połówki lub ćwiartki, dodajemy do zawartości patelni, chwilę wszystko dusimy.

7. Na patelnię wrzucamy ugotowany
makaron i kruszymy
ser, zostawiamy na 3 min.

8. Done! Smacznego ;)

