ßßß
Składniki (2-3 porcje):150-200 g makaronu; 1,50 złpaczka pomidorków koktajlowych; 2,99 zł10 dag wędzonego gotowanego boczku; 2,50 zł2 małe cebule; 0,50 złpół małej papryki; 1 złpół opakowania sera sałatkowego; 1,30 złoregano2 łyżki olejusólKoszt: ok. 9 , 30 złCzas przygotowania: ok. 25 min.Przygotowanie:1. Na początek najlepiej wstawić wodę na makaron i ugotować go al dente.2. Rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w słupki paprykę, przykrywamy przykrywką i dusimy 2-3 min.
3. Następnie kroimy drobno cebulę (kocham to :D) i dodajemy ją do papryki i lekko wszystko solimy, czekamy aż nieco zmięknie.
4. Boczek kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię do papryki z cebulą, smażymy aż wytopi się tłuszczyk :D
5. Dodajemy łyżeczkę (lub dwie) oregano.
6. Pomidorki myjemy i kroimy na połówki lub ćwiartki, dodajemy do zawartości patelni, chwilę wszystko dusimy.
7. Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron i kruszymy ser, zostawiamy na 3 min.
8. Done! Smacznego ;)
