ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoryby 2 kilogramówcytryna 1 sztukwłoszczyzna 1 sztukogórki kiszone 4 sztukcebula 2 sztukprzecier pomidorowy 0,75 szklanekpieprz ziarnisty według uznaniaziele angielskie według uznaniakminek 1 łyżek deserowychliść laurowy 2 sztukmasło 2 łyżek stołowycholej 1 łyżek stołowychkapary konserwowe 50 gramówoliwki 50 gramównatka pietruszki 0,5 pęczeksok z ogórków 0,75 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sprawione ryby wy filetować, zdjąć z nich skórę i pokroić w kostkę. Głowy, kręgosłup, płetwy i ości odłożyć. Mięso ryb skropić sokiem z polowy cytryny i wstawić do lodówki. Włoszczyznę oczyścić, 1 obrana cebule opiec. Resztki ryb zalać wodą, dodać włoszczyznę, cebule, ziarenka pieprzu oraz ziela i listki laurowe. Gotować na małym ogniu 2 godziny i przecedzić. 2 marchewki odłożyć do dekoracji.Druga oczyszczoną cebule pokroić w małą kostkę i przesmażyć na oleju. Dodać przecier pomidorowy i chwile dusić, aby odparował. Gdy sos zgęstnieje dodać do wywaru. Obrane ogórki pokroić w półplasterki i poddusić na maśle ok. 3 minuty. Do gotującego się wywaru dodać ogórki oraz pokrojone mięso ryb i gotować jeszcze 20 minut na małym ogniu.Kapary osaczyć, a z oliwek usunąć pestki. Opłukaną, osaczona natkę posiekać. Kapary i oliwki włożyć do wywaru na 5 minut przed końcem gotowania. Zupę doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Jeżeli nie jest zbyt kwaśna dodać sok z ogórków, we. przyprawić śmietaną. odłożone marchewki pokroić w plasterki i dodać do zupy. Podawać z natka i plasterkami cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: