Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryby 2 kilogramów
cytryna 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
ogórki kiszone 4 sztuk
cebula 2 sztuk
przecier pomidorowy 0,75 szklanek
pieprz ziarnisty według uznania
ziele angielskie według uznania
kminek 1 łyżek deserowych
liść laurowy 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
kapary konserwowe 50 gramów
oliwki 50 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczeksok z
ogórków 0,75 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sprawione
ryby wy filetować, zdjąć z nich skórę i pokroić w kostkę. Głowy, kręgosłup, płetwy i ości odłożyć.
Mięso ryb skropić
sokiem z
polowy cytryny i wstawić do lodówki.
Włoszczyznę oczyścić, 1 obrana
cebule opiec. Resztki ryb zalać
wodą, dodać
włoszczyznę,
cebule, ziarenka
pieprzu oraz ziela i
listki laurowe. Gotować na małym ogniu 2 godziny i przecedzić. 2
marchewki odłożyć do dekoracji.Druga oczyszczoną
cebule pokroić w małą kostkę i przesmażyć na
oleju. Dodać
przecier pomidorowy i chwile dusić, aby odparował. Gdy sos zgęstnieje dodać do
wywaru. Obrane
ogórki pokroić w półplasterki i poddusić na
maśle ok. 3 minuty. Do gotującego się
wywaru dodać
ogórki oraz pokrojone
mięso ryb i gotować jeszcze 20 minut na małym ogniu.
Kapary osaczyć, a z
oliwek usunąć pestki. Opłukaną, osaczona
natkę posiekać.
Kapary i
oliwki włożyć do
wywaru na 5 minut przed końcem gotowania. Zupę doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Jeżeli nie jest zbyt kwaśna dodać sok z
ogórków, we. przyprawić
śmietaną. odłożone
marchewki pokroić w plasterki i dodać do zupy. Podawać z
natka i plasterkami
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: