ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby leśne 500 gramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztukbulion 1 kostekśmietana 2 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztukskórka z cytryny - otarta 0,25 łyżek deserowychliść laurowy 2 sztuktymianek 2 gałązkiziele angielskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniamąka 100 gramówjajka 1 sztukmleko 1 szklanekser mielony 200 gramówbazylia 1 łyżek stołowychszczypuiorek 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowycholej według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną włoszczyznę i cebulę pokroić w kostkę. Oczyszczone grzyby pociąć na mniejsze kawałki. 1,5 l wody zagotować z tymiankiem, liściem laurowym, kilkoma ziarnami ziela i pieprzu oraz ze skórką cytrynową. Wymieszać z w kruszoną kostką bulionową. Dodać warzywa oraz grzyby i gotować 45 minut na małym ogniu.Ślimaczki: zmiksować mleko z jajkiem, mąką i szczypta soli na gładką masę. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki.Twarożek wymieszać z posiekaną bazylią, szczypiorkiem oraz natką pietruszki, doprawić do smaku gałka. Posmarować tym naleśniki i każdy zwinąć w rulon, i pokroić je na grubsze plastry.Ugotowaną zupę zdjąć z ognia. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami wywaru z zupy i wlać do garnka z zupą. Mieszając, zupę doprawić do smaku pieprzem, sola oraz sokiem z cytryny. Rozlać do talerzy, a do każdej porcji włożyć po kilka naleśnikowych ślimaczków.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: