ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmasło 150 gramówjajka 1 sztukśmietana 18 2 łyżek stołowychboczek wędzony 100 gramówfilet z piersi kurczaka 2 sztukser pleśniowy 50 gramówser żółty 100 gramówśmietana kwaśna 22% 1 łyżek stołowycholiwa 1 gramówjajka 4 sztukczosnek 2 ząbkicebula 2 sztukszczypiorek 2 łyżek stołowychsok z cytryny 0.5 sztukgałka muszkatołowa według uznanialiść laurowy według uznaniaziele angielskie według uznaniatymianek 1 gałązkisól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Z mąki, masła, jajka, śmietany 18%, szczypty soli, zagnieść ciasto , i schłodzić.Filety uprzednio umyte ugotować do miękkości z liściem laurowym, tymiankiem, zielem angielskim, solą i pieprzem.Wystudzić, zmiksować z 0,5 szklanki wywaru, śmietaną i serem pleśniowym. Wymieszać z jajkami i szczypiorkiem, doprawić gałka i sokiem z cytryny. Czosnek i cebulę zeszklić na oliwie.Chudy boczek pokroić w plasterki. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wyłożyć nim forem na tartę, nałożyć cebulę z czosnkiem i masę z kurczaka. Obłożyć boczkiem i posypać serem, piec około 45 minut w 180 stopniach C.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: