Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
masło 150 gramów
jajka 1 sztuk
śmietana 18 2 łyżek stołowych
boczek wędzony 100 gramów
filet z piersi kurczaka 2 sztuk
ser pleśniowy 50 gramów
ser żółty 100 gramów
śmietana kwaśna 22% 1 łyżek stołowych
oliwa 1 gramów
jajka 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuk
szczypiorek 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0.5 sztuk
gałka muszkatołowa według uznania
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznania
tymianek 1 gałązki
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Z
mąki,
masła,
jajka,
śmietany 18%, szczypty
soli, zagnieść ciasto , i schłodzić.Filety uprzednio umyte ugotować do miękkości z
liściem laurowym,
tymiankiem,
zielem angielskim,
solą i
pieprzem.Wystudzić, zmiksować z 0,5 szklanki
wywaru,
śmietaną i
serem pleśniowym. Wymieszać z
jajkami i
szczypiorkiem, doprawić gałka i
sokiem z cytryny.
Czosnek i
cebulę zeszklić na
oliwie.
Chudy boczek pokroić w plasterki. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wyłożyć nim forem na tartę, nałożyć
cebulę z
czosnkiem i masę z
kurczaka. Obłożyć
boczkiem i posypać
serem, piec około 45 minut w 180 stopniach C.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: