Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
Borowiki 3 sztukpodgrzybki 250 gramów
mąka 10 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
jajka 5 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
szczypiorek 1 pęczek
śmietana 0,5 szklanek
ser żółty 100 gramów
gałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby pokroić w plastry.Ciasto: z przesianej
maki,
masła, szczypty
soli oraz jednego
jajka zagnieść gładkie ciasto i schłodzić w lodówce.Opłukany
szczypiorek posiekać, a
boczek pokroić w kostkę. Pozostałe
jajka wymieszać z e
śmietaną oraz
startym serem i
szczypiorkiem. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i gałką.Rozwałkowanym
ciastem wylepić dno i brzegi natłuszczonej formy, widelcem gęsto po nakłuwać.
Grzyby oraz
boczek ułożyć na cieście i zalać masą jajeczną. Piec ok. 45 minut w 200 stopniach. Podawać na gorąco.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: