ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość CzegoBorowiki 3 sztukpodgrzybki 250 gramówmąka 10 łyżek stołowychmasło 4 łyżek stołowychjajka 5 sztukboczek wędzony 100 gramówszczypiorek 1 pęczekśmietana 0,5 szklanekser żółty 100 gramówgałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby pokroić w plastry.Ciasto: z przesianej maki, masła, szczypty soli oraz jednego jajka zagnieść gładkie ciasto i schłodzić w lodówce.Opłukany szczypiorek posiekać, a boczek pokroić w kostkę. Pozostałe jajka wymieszać z e śmietaną oraz startym serem i szczypiorkiem. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i gałką.Rozwałkowanym ciastem wylepić dno i brzegi natłuszczonej formy, widelcem gęsto po nakłuwać. Grzyby oraz boczek ułożyć na cieście i zalać masą jajeczną. Piec ok. 45 minut w 200 stopniach. Podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: