Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
kurki 200 gramów
mąka 1 łyżek deserowych
ser żółty 1 łyżek stołowych
piwo 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
kurki smażyć na
maśle, aż puszczą sok. Mieszając, doprawić do smaku
pieprzem oraz
sola i dusić 10 minut na średnim ogniu.Do miseczki wbić
jajka, wlać
piwo i dobrze widelcem roztrzepać. Wsypać
mąkę, dodać starty
żółty ser. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Resztę
masła rozgrzać na patelni. Wlać masę jajeczna i smażyć na dużym ogniu 3 minuty. Gdy omlet się zetnie od
spodu, unieść brzegi
łopatką tak, aby rzadka część masy spłynęła pod spód i tez się ścięła. Na lekko ściętej powierzchni omletu rozłożyć
kurki i smażyć jeszcze chwile. Delikatnie zsunąć z patelni na ogrzany talerz, a przed podaniem posypać posiekanym
szczypiorkiem i złożyć na pół.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: