ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukkurki 200 gramówmąka 1 łyżek deserowychser żółty 1 łyżek stołowychpiwo 4 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychszczypiorek 1 łyżek stołowychpapryka mielona według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone kurki smażyć na maśle, aż puszczą sok. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz sola i dusić 10 minut na średnim ogniu.Do miseczki wbić jajka, wlać piwo i dobrze widelcem roztrzepać. Wsypać mąkę, dodać starty żółty ser. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Resztę masła rozgrzać na patelni. Wlać masę jajeczna i smażyć na dużym ogniu 3 minuty. Gdy omlet się zetnie od spodu, unieść brzegi łopatką tak, aby rzadka część masy spłynęła pod spód i tez się ścięła. Na lekko ściętej powierzchni omletu rozłożyć kurki i smażyć jeszcze chwile. Delikatnie zsunąć z patelni na ogrzany talerz, a przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem i złożyć na pół.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: