ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2,3 szklanekjajka 4 sztukmleko 1 szklanekmasło 4 łyżek stołowychser 200 gramówboczek wędzony 150 gramówcebula 2 sztukszczypiorek 2 łyżek stołowychgroszek mrożony 1 porcjagałka muszkatołowa według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Groszek gotować 5 minut i odcedzić.Z przesianej maki, jajek, mleka i odrobiny gałki oraz soli zagnieść ciasto. Zagotować 2,5 litra wody. Część ciasta rozsmarować na desce zanurzonej we wrzątku. Gorącym nożem zsuwać do garnka paseczki ciasta. Gotować, aż wypłyną. wyjmować łyżką cedzakową do miski. Postępować tak, aż skończy się ciasto. Polać kluski masłem i posypać startym serem, dodać groszek. Zapiekać je na blasze wyścielonej folia aluminiową 10 minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Oczyszczoną, posiekana cebulę przesmażyć z boczkiem pokrojonym w kostkę i dodać do klusek. Przed podaniem posypać danie posiekanym szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: