Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2,3 szklanek
jajka 4 sztuk
mleko 1 szklanek
masło 4 łyżek stołowych
ser 200 gramów
boczek wędzony 150 gramów
cebula 2 sztuk
szczypiorek 2 łyżek stołowych
groszek mrożony 1 porcja
gałka muszkatołowa według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Groszek gotować 5 minut i odcedzić.Z przesianej
maki,
jajek,
mleka i odrobiny gałki oraz
soli zagnieść ciasto. Zagotować 2,5 litra
wody. Część ciasta rozsmarować na desce zanurzonej we wrzątku. Gorącym nożem zsuwać do garnka paseczki ciasta. Gotować, aż wypłyną. wyjmować łyżką cedzakową do miski. Postępować tak, aż skończy się ciasto. Polać kluski
masłem i posypać
startym serem, dodać
groszek. Zapiekać je na blasze wyścielonej folia aluminiową 10 minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Oczyszczoną, posiekana
cebulę przesmażyć z
boczkiem pokrojonym w kostkę i dodać do klusek. Przed podaniem posypać danie posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: