ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmasło 150 gramówjajka 1 sztukwoda 3 łyżek stołowychsól 0,25 łyżek deserowychgrzyby leśne 600 gramówcebula 1 sztukczosnek 3 ząbkiśmietana 250 mililitrówjajka 2 sztukser żółty 50 gramówoliwa 2 łyżek stołowychtymianek - listki 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę wymieszać z solą, posiekać z masłem, dodać jajko oraz wodę i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folie i włożyć na 30 minut do lodówki.Oczyszczoną cebule i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać oczyszczone, pokrojone grzyby i dusić 15 minut. Doprawić posiekanym tymiankiem, sola oraz pieprzem.Rozwałkowanym ciastem wyłożyć średniej wielkości formę do tart. Nakłuć widelcem, przykryć pergaminem i obsypać grochem. Piec 10 minut, zdjąć pergamin z grochem, a na placek wyłożyć grzyby, zalać je śmietana wymieszaną z jajkami i startym żółtym serem. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPieczywo weg.Potrawy z GrzybówPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: