ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2,5 szklanekjajka 2 sztukser żółty 150 gramówparmezan 150 gramówjajka 3 sztuknatka pietruszki 1 łyżek stołowychpomidory konserwowe 800 gramówcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychlistki bazylii 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej mąki dodać jajka, odrobinę soli, 4 łyżki wody i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Rozwałkować je cienko i szklanka wyciąć krążki.Nadzienie: zetrzeć na tarce o małych oczkach oba sery i wymieszać z jajkami oraz łyżką posiekanej natki pietruszki, przyprawić sola i na pikantnie pieprzem.Na środku każdego krążka ułożyć łyżeczkę nadzienia serowego i dobrze zlepić brzegi pierożków. Gotować 3 minuty w osolonym wrzątku, aż wypłyną. Wyjmować łyżką cedzakową.Sos: oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Wlać pomidory razem z zalewą, oprószyć solą oraz pieprzem i dusić 15 minut, aż woda odparuje. Dodać masło, posiekaną natkę pietruszki i listki bazylii. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Sosem polać pierożki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: