ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomakaron 250 gramówcebula 2 sztukcukinia mała 3 sztukjajka 3 sztukpomidory w zalewie 1 puszkaser żółty 100 gramówparmezan 2 łyżek stołowycholiwa 6 łyżek stołowychbazylia 1 gałązkinatka pietruszki 0,5 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić na piórka, a umyte cukinie na plasterki i razem podsmażyć na 3 łyżkach rozgrzanej na patelni oliwy, mieszając, doprawić solą oraz pieprzem. Wlać pokrojone pomidory wraz z zalewa, posiekaną natkę, mieszając, dusić 10 minut na małym ogniu. Makaron ugotować na pół twardo w wodzie z dodatkiem oliwy i soli. Odcedzony wymieszać z warzywami i połową startego parmezanu. Ugotowane jajka obrać i pokroić na połówki lub cząstki. Połowę makaronu równomiernie rozłożyć w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, a na nim jajka. Posypać tarty żółtym serem, przykryć resztą makaronu, posypać pozostałym parmezanem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać gorącą zapiekankę udekorowaną bazylią.Uwagi:Makaron rurki lub kokardki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MakaronemPotrawy z seremZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30pyszne polaczenie, bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: