ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomakaron 400 gramówoliwa 3 łyżek stołowychbakłażan 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 4 ząbkipomidory konserwowe 400 gramówparmezan według uznanialistki bazylii według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony wymieszać z łyżką oliwy.Umyty, osuszony bakłażan pokroić w plastry. Każdy z nich posolić z obu stron i posmarować oliwą, a potem przyrumienić je na rozgrzanej patelni. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę, czosnek rozdrobnić i razem podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory, oprószyć sola oraz pieprzem i gotować 10 minut. Wymieszać makaron i plastry bakłażana. każda porcję posypać startym parmezanem i udekorować listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: