ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniaolej według uznanianatka pietruszki według uznaniamajeranek według uznaniakiełbasa 100 gramówliść laurowy 1 sztukziele angielskie 5 sztukwłoszczyzna 1 sztukśmietana 0,75 szklanekmąka 1 łyżek stołowychcebula 2 sztukboczek 250 gramówzakwas na żur 0 , 5 szklanekpieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną włoszczyznę i cebulę drobno pokroić, włożyć do garnka i zalać wodą, dodać liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz sól. Gotować 60 minut na małym ogniu. Zupę przecedzić, do wywaru dodać zakwas i zagotować. Śmietanę z miksować z mąką i wlać do zupy. Zagotować, mieszając doprawić do smaku solą i majerankiem. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do talerzy wlać po porcji żurku. Włożyć kiełbasę i boczek, udekorować natką pietruszki. Podawać z grzankami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: