Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
olej według uznania
natka pietruszki według uznania
majeranek według uznania
kiełbasa 100 gramów
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
śmietana 0,75 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
boczek 250 gramówzakwas na żur 0 , 5 szklanek
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
włoszczyznę i
cebulę drobno pokroić, włożyć do garnka i zalać
wodą, dodać
liść laurowy, ziarenka
pieprzu i
ziela angielskiego oraz
sól. Gotować 60 minut na małym ogniu. Zupę przecedzić, do
wywaru dodać zakwas i zagotować.
Śmietanę z miksować z
mąką i wlać do zupy. Zagotować, mieszając doprawić do smaku
solą i
majerankiem.
Kiełbasę i
boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości
oleju. Do talerzy wlać po porcji
żurku. Włożyć
kiełbasę i
boczek, udekorować
natką pietruszki. Podawać z grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: