ßßß
Dla 4 osób:8 filetów śledziowych matiasów2 łyżki oleju1łyżka soku z cytryny2 male cebule2 jabłka1 banan3 łyzki gęstej śmietany1 żółtkosól, cukier, cynamon, mielone ziele angielskie30 ml calvadosu (moze być brandy)Śledzie zalać wodą i odstawić na 20-30 minut. Posiekać cebule i zeszklić na oleju. Obrac jabla i banana, zmiksować blenderem z sokiem cytyrynowym. Dodac podsmażoną cebulę, żółtko i śmietanę, przyprawić do smaku solą, cukrem, cynamonem i zielem angielskim, na koniec wymieszać wszystko z calvadosem. Śledzie osuszyć, pokroić na kawałki i zalać sosem calvadosowym.Życzę wam udanego nowego roku :)wtorek, 03 stycznia 2017, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisySałatka z wędzonego kurczaka z jakiem i ogórkiem kiszonymJak powyzej. Pozostałe składniki to majonez i jogurt naturalny. Oraz kilka przypraw do smaku. Fajna na kolację. Zdjęcie w biegu tym razem. Dla 4 osób: 5 jajek uSurówka marchewkowa z lubczykiemNa pewno przyda się zimą porcja witamin ze szczyptą ... miłości :) Dla 4 osób: 2 łyżeczki posiekanych liści lubczyku 3 starte marchewki 1 starte jabłko 125 g joKorzenny placek marchewkowyCięzki, wilgotny i pyszny :) Na forme o średnicy 26 cm 2 szklanki marchewki stratej na tarce jarzynowej 1 lyżeczka mielonego cynamonu 1/2 lyżeczki mielonego imb