Wykonanie


Okres przed Wielkanocą jest próbą różnych babek Były już różne babki na słodko teraz
pora wyczarować apetyczną babkę na słono Zapraszam na inną babkę czyli wiosenną babkę z niespodzianka :)Składniki1
pierś z kurczaka60 dag
ryżu najlepiej dobrze klejącego ( jaśminowy lub do sushi) ja użyłam jaśminowy20 dag
sera Małego Księcia firmy Robico1/2 opakowania
sera Holland biało-czerwony1
cytryna½ opakowania warzyw na patelnie2 łyżki
groszku konserwowego2 łyżki
kukurydzy2 łyżki
marchewki pokrojonej w kostkę20 dag
pieczarek mini1cebula2 bulionetki drobiowe2 rosołek drobiowy6
jajek15 dag starego
parmezanu6 dag
margaryny Kasi1
papryka2 łyżki
przecieru pomidorowegoOliwaNatka pietruszkiSól,
pieprzWykonanie
Pierś z kurczaka pokroić w paseczki posypać
solą i
pieprzem,
czosnkiem skropić
sokiem z cytryny odstawić na dwie godziny. Usmażyć na
oleju pierś z kurczaka dodać
pieczarki wcześniej grillowane,
mieszankę warzyw na patelnie,
cebulę,
paprykę,
marchewkę,
groszek i
kukurydze,
natkę pietruszki. Zalać szklanką
wody dodać przecier Gotować około 10 minut pod koniec dodać bulionetkę drobiową,
zioła z mieszanki, 3 trójkąty
sera biało czerwonego ( czerwonego ) gotować chwilę . Doprawiać
solą i
pieprzem.2
jajka ugotować na twardo pokroić na plasterki.
Ser Mały Księcio pokroić w kostkę .Do garnka wlać litr
wody dodać dwa rosołki drobiowe wsypać
ryż do wrzącego
bulionu, ugotować,. Wymieszać z 3 trójkątami
sera biało-czerwonego (białego) dodać pół łyżki
margaryny Kasi, 3
jajka, z
sokiem ½ szt
cytryny wymieszać.2/3 masy ryżowej wylepić foremkę do babki jak użyłam foremkę
słonecznik z silikonu. Do środka nałożyć farsz z sosem. Wierzch polać stopioną
margaryną Kasią. Piec 45 minut w temperaturze 180 C.