Wykonanie
Hey Hoo ;)Co tam dziś pichcicie dobrego?Ja Wam proponuję jak zwykle szybką i bardzo smaczną
sałatkę.Kolejna, wyłowiona z mini książeczki, postanowiłam sprawdzić co i jak z nią jest ;pTroszkę je zmodyfikowałam, dodając
ryż oraz
papryczkę chilli, oczywiście okazało się, że nie domyłam rąk i piekły mnie niesamowicie przez kilka godzin...nawet pod paznokciami, ała!;pCzyli....uważajcie z nią, bo ostatnim razem też mi się wydawało, że umyłam dokładnie dłonie i potarłam sobie okolice oczu ...bez komentarza. Wiem, wiem, papryczkę kroi się w rękawiczkach...ale ja tak nie lubię;/Przygotowanie: 15 minutKoszt: 14 złSkładniki:puszka
kukurydzymały słoik
pieczarek konserwowych100 g
ryżu białego - niekoniecznie(ja dodałam, żeby było bardziej treściwie)jedna
papryczka chillisól,
pieprz cytrynowy4
jajkakilka gałązek
natki pietruszkimarchewka marynowana( była w słoiku z
pieczarkami, wkroiłam)pół
czerwonej cebuli(niekoniecznie)
Ryż gotuję al dente w lekko osolonej wodzie, czekam aż przestygnie, dodaję do miski.
Cebulę,
pieczarki, papryczkę i
natkę kroję na drobno, wrzucam do
ryżu.Odsączam
kukurydzę, dodaję do reszty składników.Doprawiam do smaku.


