Dzisiaj proponuję szybką i smakowitą przystawkę na każdą imprezę domową , czyli pieczarki nadziewane. Przekąskę, która bardzo często gości na moim stole i zachwyca podniebienia moich bliskich.składniki na 10 pieczarek10 dużych pieczarek1 cebula czerwona20 dag sera żółtegogałązka natki pietruszki1 łyżka oliwy z oliwek1 jajkosól i pieprzprzepisPieczarki dokładnie opłukujemy, osuszamy i oddzielamy kapelusze od trzonków.Trzonki pieczarek i natkę pietruszki drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na rozgrzanej patelni podsmażamy trzonki pieczarek a gdy będą zrumienione dodajemy cebulę , całość dusimy, doprawiamy sola i pieprzem .Podsmażone pieczarki z cebulką przekładamy do miseczki i delikatnie studzimy, dodajemy jajko, starty ser i natkę pietruszki całość dokładnie mieszamy.Na dużej blasze układamy arkusz folii aluminiowej. Przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze pieczarek i układamy na blasze.Pieczarki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 st C. i zapiekamy 25 minut.