ßßß
3 ząbki czosnku1 duża podwójna pierś z kurczaka1 czerwona papryka2 garście włoszczyzny krojonej w słupki(może być mrożonka - marchewka, pietruszka,seler, por)pół puszki kukurydzy konserwowej2 garście mrożonego zielonego groszku4 łyżki currysólpieprzolej do smażeniaewentualnie słodki sos chiliPRZYGOTOWANIERyż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu mieszamy z dwiema łyżkami curry. Przykrywamy.Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy. W woku lub na dużej patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Przesmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawiamy solą, pieprzem i dwoma łyżkami curry. Smażymy na złoto, wrzucamy paprykę pokrojoną w paski i włoszczyznę. Podlewamy połową szklanki wody i dusimy pod przykryciem przez 15-20 minut. 5 minut przed końcem duszenia dodajemy groszek i kukurydzę. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem. Mieszamy wszystko z ryżem.Danie możemy podawać ze słodkim sosem chili. Smacznego :)