ßßß
 
            
         Pasztet można podawać jako danie obiadowe z quinoą.Quinoa jest delikatna w smaku, lekka i sycąca. Posiada interesujący wygląd ze względu na wystające kiełki.Cytując za źródłem * quinoa jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów:· zawiera więcej wapnia niż mleko.· dostarcza 2 razy więcej żelaza i witaminy E niż pszenica.· jest bogata w mangan i miedź. Oba minerały aktywują produkcję enzymu odpowiedzialnego za procesy antyoksydacyjne chroniące przed wolnymi rodnikami .· jest doskonałym źródłem magnezu (70% więcej niż żyto)· obecność manganu wpływa na skuteczne spożytkowanie węglowodanów. Mangan działa też korzystnie na regenerację i zdrowie kości.· ponadto quinoa jest bogata w witaminy z grupy B, fosfor, potas, cynk i błonnik .· zawiera wyjątkowy aminokwas lysinę, chroniący przed rakiem.· nie zawiera glutenu, dlatego idealnie nadaje się dla osób nietolerujących produktów zbożowych.* Apetyt na zdrowie
Pasztet można podawać jako danie obiadowe z quinoą.Quinoa jest delikatna w smaku, lekka i sycąca. Posiada interesujący wygląd ze względu na wystające kiełki.Cytując za źródłem * quinoa jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów:· zawiera więcej wapnia niż mleko.· dostarcza 2 razy więcej żelaza i witaminy E niż pszenica.· jest bogata w mangan i miedź. Oba minerały aktywują produkcję enzymu odpowiedzialnego za procesy antyoksydacyjne chroniące przed wolnymi rodnikami .· jest doskonałym źródłem magnezu (70% więcej niż żyto)· obecność manganu wpływa na skuteczne spożytkowanie węglowodanów. Mangan działa też korzystnie na regenerację i zdrowie kości.· ponadto quinoa jest bogata w witaminy z grupy B, fosfor, potas, cynk i błonnik .· zawiera wyjątkowy aminokwas lysinę, chroniący przed rakiem.· nie zawiera glutenu, dlatego idealnie nadaje się dla osób nietolerujących produktów zbożowych.* Apetyt na zdrowie Smacznego!
Smacznego!