ßßß
 
            
         Składniki:2 szklanki ugotowanej brązowej soczewicy,2 marchewki,2 ząbki czosnku,3 łyżki ziaren słonecznika,1/2 cebuli,2 łyżki oleju,1 łyżeczka mielonego kuminu (kmin rzymski),1/2 łyżeczki curry w proszku,sól i pieprz do smaku.
Składniki:2 szklanki ugotowanej brązowej soczewicy,2 marchewki,2 ząbki czosnku,3 łyżki ziaren słonecznika,1/2 cebuli,2 łyżki oleju,1 łyżeczka mielonego kuminu (kmin rzymski),1/2 łyżeczki curry w proszku,sól i pieprz do smaku. Przygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Ustawić funkcję termoobiegu.3/4 soczewicy zblendować na gładką masę, przełożyć do miski razem z pozostałą soczewicą. Dodać również słonecznik.Na tarce zetrzeć marchewkę, cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i dorzucić wszystko do miski, dodać olej.Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać, spróbować i dosolić według upodobań.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć uformowane medaliony, piec w piekarniku przez około 40-45 minut.Smacznego!
Przygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Ustawić funkcję termoobiegu.3/4 soczewicy zblendować na gładką masę, przełożyć do miski razem z pozostałą soczewicą. Dodać również słonecznik.Na tarce zetrzeć marchewkę, cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i dorzucić wszystko do miski, dodać olej.Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać, spróbować i dosolić według upodobań.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć uformowane medaliony, piec w piekarniku przez około 40-45 minut.Smacznego!
