Wykonanie
Dzisiaj mam przysmak dla wegetarian i dla wszystkich tych , którzy lubia zdrowo zjesc :) Pasztet z
soczewicy to zrodlo
białka , zawiera tez zelazo i kwas foliowy co sprzyja powstawaniu czerwonych krwinek . Bardzo polecam ten szybki i bardzo smaczny pasztet wegetariański.Wymiary blaszki : keksówkaTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 30 - 40 minut

Składniki:szklanka
czerwonej soczewicy500 ml
wody2
marchewkicebulaolej3
jajkasol,
pieprz,
czosnek,
curry , galka muszkatalowa

Sposób przygotowania :
Soczewice gotuj w 500 ml
wody na papkę ( to trwa naprawdę chwilkę )
Marchewki zetrzyj na tarce o średnich oczkach .
Cebule drobno pokrój i przesmaż razem z
marchewka na odrobinie
oleju.Dopraw
przyprawami według swojego gustu :)Wymieszaj z
soczewica i
jajkami.Piecz w keksówce wylozonej papierem do pieczenia w temp. 180 C ok. 30 - 40 minut.Smacznego :)