ßßß

Menu :Chrupkie kąski z kurczaka podane z sosem czosnkowo- ziołowym i sosem chiliPółmisek wędlinKoreczki z serem żółtym i dodatkamiKoreczki a'la capreseKanapki z pastą z pieczonego łososiaSałatka z kuskusemSałatka z gruszką, camembertem i szynką szwarcwaldzkąTruskawki z sosem balsamicoMuffinki z wiśniami i czekoladą+ ogórki konserwowe, pieczarki marynowane

1. Chrupiące kąski z kurczaka :- pierś kurczaka- panierka Chrupiący kurczak, klasyczny Kamis- olej do smażenia- sos czosnkowy i chili WiniaryPierś kurczaka kroję na paseczki, wkładam do miski z wodą, a następnie do panierki . Smażę na dobrze rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączam z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręczników papierowych.2. Półmisek wędlin :- szynka Biebrzówka- szynka chłopska- szynka szwarcwaldzka- salami- kabanosy wędzone3. Koreczki z serem żółtym:- ser żółty- oliwki- ogórek konserwowy- papryka czerwona4. Koreczki a'la caprese:- pomidorki koktajlowe- mini mozzarelle z zalewy- świeża posiekana bazylia wymieszana z olejem z awokado GreencadoPomidorki przekrawam na pół, mozzarellę pozostawiam w całości. Na wykałaczkę nadziewam pomidorka i kulkę mozzarelli. Skrapiam bazylią z olejem.5. Pasta z pieczonego łososia : ( przepis z bloga Kulinarna pasja )- łosoś upieczony według tego przepisu - klik- 6-8 kaparów drobno posiekane- 4 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę- 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę- biała cebula drobno posiekana- 5 marynowanych pieczarek posiekanych- 1 łyżka majonezu- sól, pieprz- kilka kropel tabascoŁososia po upieczeniu siekam, dodaje wszystkie składniki, przyprawiam , mieszam. Odstawiam by smaki się "przegryzły". Smaruję bagietkę pastą.6. Sałatka z kuskusem :- kuskus zalewam wrzątkiem, solę i dodaję czubatą łyżkę oleju z awokado - odstawiam na 5 minut- 3 ogórki małosolne pokrojone w kostkę- papryka czerwona i żółta pokrojona w kostkę- oliwki przekroje na pół- pomidorki koktajlowe przekroje na pół- czerwona cebula pokrojona w piórka- bazylia drobno posiekana- sok z połowy cytryny- olej z awokado (Greencado)- sól, pieprz, oregano suszoneGdy kuskus gotowy, mieszam go za pomocą widelca. Łączę z pozostałymi składnikami, przyprawiam solą, pieprzem, oregano, sokiem z cytryny i 2 łyżkami oleju .7. Sałatka z gruszką, camembertem, szynką:- mix sałat- gruszka pokrojona w pół plasterki- ser camembert pokrojony w pół trójkąty- szynka szwarcwaldzka pokrojona w paseczki- sos : 1 łyżka oliwy, sok z połowy cytryny, świeżo zmielony pieprz, 2 czubate łyżeczki miodu, 3/4 łyżki octu balsamicznego .Składniki łączę, polewam sosem , odstawiam.8. Truskawki z balsamico- truskawki odszypułkowane- sos balsamiczny truskawkowy ( ja użyłam tego )9. Babeczki z wiśniami i czekoladą- do przygotowania z tego przepisu - klikDodatkowo :- pieczarki marynowane- ogórki konserwowe- serwetki złożone w serduszka- kieliszki plastikowe ( jednorazowe ) na szampana, do których włożyłam truskawkę
Jak złożyłam serwetkę w serduszko :
Jeśli szukacie rad jak wykonać makijaż, który utrzyma się całą noc zapraszam na mojego drugiego bloga : http://dailylifebym.blogspot.com/2014/12/sylwestrowy-makijaz.html