Wykonanie

Prezentuję menu imprezowe jakie ostatnio zagościło na moim
stole :Menu :Chrupkie kąski z
kurczaka podane z
sosem czosnkowo-
ziołowym i sosem
chiliPółmisek
wędlinKoreczki z
serem żółtym i dodatkamiKoreczki a'la capreseKanapki z pastą z pieczonego
łososiaSałatka z
kuskusemSałatka z
gruszką,
camembertem i
szynką szwarcwaldzką
Truskawki z sosem balsamicoMuffinki z
wiśniami i
czekoladą+
ogórki konserwowe,
pieczarki marynowane



1. Chrupiące kąski z
kurczaka :-
pierś kurczaka- panierka Chrupiący
kurczak, klasyczny Kamis-
olej do smażenia-
sos czosnkowy i
chili WiniaryPierś kurczaka kroję na paseczki, wkładam do miski z
wodą, a następnie do panierki . Smażę na dobrze rozgrzanym
oleju. Po usmażeniu odsączam z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręczników papierowych.2. Półmisek
wędlin :-
szynka Biebrzówka-
szynka chłopska-
szynka szwarcwaldzka-
salami-
kabanosy wędzone3. Koreczki z
serem żółtym:-
ser żółty-
oliwki-
ogórek konserwowy-
papryka czerwona4. Koreczki a'la caprese:-
pomidorki koktajlowe- mini
mozzarelle z zalewy- świeża posiekana
bazylia wymieszana z
olejem z
awokado Greencado
Pomidorki przekrawam na pół,
mozzarellę pozostawiam w całości. Na wykałaczkę nadziewam
pomidorka i kulkę
mozzarelli. Skrapiam
bazylią z
olejem.5. Pasta z pieczonego
łososia : ( przepis z bloga Kulinarna pasja )-
łosoś upieczony według tego przepisu - klik- 6-8
kaparów drobno posiekane- 4
ogórki konserwowe pokrojone w kostkę- 1/2
papryki czerwonej pokrojonej w kostkę- biała
cebula drobno posiekana- 5 marynowanych
pieczarek posiekanych- 1 łyżka
majonezu-
sól,
pieprz- kilka kropel
tabascoŁososia po upieczeniu siekam, dodaje wszystkie składniki, przyprawiam , mieszam. Odstawiam by smaki się "przegryzły". Smaruję
bagietkę pastą.6.
Sałatka z
kuskusem :-
kuskus zalewam wrzątkiem,
solę i dodaję czubatą łyżkę
oleju z
awokado - odstawiam na 5 minut- 3
ogórki małosolne pokrojone w kostkę-
papryka czerwona i żółta pokrojona w kostkę-
oliwki przekroje na pół-
pomidorki koktajlowe przekroje na pół-
czerwona cebula pokrojona w piórka-
bazylia drobno posiekana- sok z połowy
cytryny-
olej z
awokado (Greencado)-
sól,
pieprz,
oregano suszoneGdy
kuskus gotowy, mieszam go za pomocą widelca. Łączę z pozostałymi składnikami, przyprawiam
solą,
pieprzem,
oregano,
sokiem z cytryny i 2 łyżkami
oleju .7.
Sałatka z
gruszką,
camembertem,
szynką:- mix
sałat-
gruszka pokrojona w pół plasterki-
ser camembert pokrojony w pół trójkąty-
szynka szwarcwaldzka pokrojona w paseczki- sos : 1 łyżka
oliwy, sok z połowy
cytryny, świeżo zmielony
pieprz, 2 czubate łyżeczki
miodu, 3/4 łyżki
octu balsamicznego .Składniki łączę, polewam sosem , odstawiam.8.
Truskawki z balsamico-
truskawki odszypułkowane-
sos balsamiczny truskawkowy ( ja użyłam tego )9. Babeczki z
wiśniami i
czekoladą- do przygotowania z tego przepisu - klikDodatkowo :-
pieczarki marynowane-
ogórki konserwowe- serwetki złożone w serduszka- kieliszki plastikowe ( jednorazowe ) na
szampana, do których włożyłam
truskawkę
Jak złożyłam serwetkę w serduszko :
