ßßß Cookit - przepis na Sałatka z soczewicy

Sałatka z soczewicy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
250 g zielonej soczewicy
1 cebula
2 marchewki (jedna cała
druga pokrojona w nitki)
listek laurowy
sól
tymianek
2 pomidory
pokrojone w grubą kostkę
mieszane liście sałaty i cykorii
sos: 3 łyżki octu balsamico
1/2 szklanki oliwy z oliwek
łyżka siekanej natki pietruszki
sól
pieprz
Sałatka z soczewicy - sposób przygotowania: Soczewicę ugotować z cebulą i marchewką przeciętymi na pół oraz listkiem i tymiankiem związanymi w lnianym woreczku. Posolić, kiedy już będzie miękka, wyjąć marchew, cebulę i woreczek z ziołami. Składniki sosu wymieszać. Połowę sosu połączyć z ciepłą soczewicą. Na talerzach układać warstwę soczewicy, na to pomidory, trochę porwanych, umytych i osuszonych różnych liści i nitki marchewki. Polać pozostałym sosem.
Kotlety z zielonej soczewicy - pozbądź się nudy w swoim menu
Śródziemnomorska sałatka z soczewicą i fetą
.
Ostra w smaku rukola dobrze komponuje się z łagodną soczewicą i słodką papryką. Smak całości dopełnia sos na bazie octu balsamicznego. Zobacz przepis na sałatkę z soczewicy po indyjsku AMBITION SALATERKA BIAŁA SA... Salaterka 115885 Salaterka 16cm 130012 Sprawdź ceny
: Okazje.info Jeśli serwujesz sałatkę na obiad nie schładzaj jej, tak, jak jest to zalecane w przepisie, tylko podawaj po około 15 minutach od polania sosem. Sałatka z soczewicy i granatów w zielonym sosie 350 g zielonej soczewicy 2 owoce granatu pęczek dymki pęczek natki pietruszki sól pieprz
Łosoś
burego koloru, ale mięso staje się mięciutkie i ma genialny smak. Virginie Germain z Absyntu nie pęka przed eksperymentowaniem i łączy rybę z sosem sojowym, wasabi i czosnkiem. Marynata jest lekka, by nie zabić smaku ryby. Virginie podaje obok sałatkę z soczewicy, której jędrność kontrastuje z
Soczewica na zdrowie
przez tydzień. Ugotowaną soczewicę można również trzymać w zamrażalniku do pół roku, ale podczas rozmrażania może się skruszyć. Sałatka z soczewicy 2 szklanki soczewicy 4 szklanki wody 2 liście laurowe 2 łyżki oleju 6 posiekanych szalotek 1 przetarty przez praskę ząbek czosnku 1.5 łyżeczki soli pół
Beaujolais nouveau
. Konkurencja w dziedzinie produkcji młodego wina nie przyniesie raczej żadnych spektakularnych efektów. To nadal będzie niesłychanie szybko zrobione, młode wino. Po prostu cieszmy się nim. Sałatka z soczewicy 250 g zielonej soczewicy kilka ziaren czarnego pieprzu ząbek czosnku 2 listki laurowe 1 obrana
Gęsina na św. Marcina
soczewicę i skrojone w kostkę pomidory. Pod koniec smażenia wrzucamy skrojony szczypior i doprawiamy. Wątróbkę należy oczyścić, opłukać i osuszyć. Doprawić i usmażyć na maśle. Należy pamiętać, aby nie była zbyt mocno ścięta wewnątrz. Na zapiekaną kromkę chleba razowego ułożyć sałatkę z soczewicą, a na
Liban - gastronomiczne mocarstwo
nie koniec zimnych przekąsek. Warto wspomnieć jeszcze o gołąbkach z liści winogronowych czy sałatce z soczewicy (tej samej, za którą biblijny Ezaw odstąpił starszeństwo Jakubowi). Po zimnych czas na meze gorące. Niech to będzie choćby falafel, purée z cieciorki z wschodnimi przyprawami
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408963/salatka z soczewicy/p