Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)250 g
zielonej soczewicy1
cebula2
marchewki (jedna caładruga pokrojona w
nitki)
listek laurowysóltymianek2
pomidorypokrojone w grubą kostkęmieszane liście
sałaty i
cykoriisos: 3 łyżki
octu balsamico1/2 szklanki
oliwy z oliwekłyżka siekanej
natki pietruszkisólpieprzSałatka z
soczewicy - sposób przygotowania:
Soczewicę ugotować z
cebulą i
marchewką przeciętymi na pół oraz listkiem i
tymiankiem związanymi w lnianym woreczku. Posolić, kiedy już będzie miękka, wyjąć
marchew,
cebulę i woreczek z
ziołami. Składniki sosu wymieszać. Połowę sosu połączyć z ciepłą
soczewicą. Na talerzach układać warstwę
soczewicy, na to
pomidory, trochę porwanych, umytych i osuszonych różnych liści i
nitki marchewki. Polać pozostałym sosem.Kotlety z
zielonej soczewicy - pozbądź się nudy w swoim menuŚródziemnomorska
sałatka z
soczewicą i
fetą.Ostra w smaku
rukola dobrze komponuje się z łagodną
soczewicą i
słodką papryką. Smak całości dopełnia sos na bazie
octu balsamicznego. Zobacz przepis na
sałatkę z
soczewicy po indyjsku AMBITION SALATERKA BIAŁA SA... Salaterka 115885 Salaterka 16cm 130012 Sprawdź ceny: Okazje.info Jeśli serwujesz
sałatkę na obiad nie schładzaj jej, tak, jak jest to zalecane w przepisie, tylko podawaj po około 15 minutach od polania sosem.
Sałatka z
soczewicy i
granatów w zielonym sosie 350 g
zielonej soczewicy 2
owoce granatu pęczek
dymki pęczek
natki pietruszki sól pieprzŁosośburego koloru, ale
mięso staje się mięciutkie i ma genialny smak. Virginie Germain z Absyntu nie pęka przed eksperymentowaniem i łączy
rybę z
sosem sojowym, wasabi i
czosnkiem. Marynata jest lekka, by nie zabić smaku
ryby. Virginie podaje obok
sałatkę z
soczewicy, której jędrność kontrastuje z
Soczewica na zdrowie

przez tydzień. Ugotowaną
soczewicę można również trzymać w zamrażalniku do pół roku, ale podczas rozmrażania może się skruszyć.
Sałatka z
soczewicy 2 szklanki
soczewicy 4 szklanki
wody 2
liście laurowe 2 łyżki
oleju 6 posiekanych
szalotek 1 przetarty przez praskę ząbek
czosnku 1.5 łyżeczki
soli półBeaujolais nouveau

. Konkurencja w dziedzinie produkcji młodego
wina nie przyniesie raczej żadnych spektakularnych efektów. To nadal będzie niesłychanie szybko zrobione,
młode wino. Po prostu cieszmy się nim.
Sałatka z
soczewicy 250 g
zielonej soczewicy kilka ziaren
czarnego pieprzu ząbek
czosnku 2
listki laurowe 1 obranaGęsina na św. Marcina
soczewicę i skrojone w kostkę
pomidory. Pod koniec smażenia wrzucamy skrojony
szczypior i doprawiamy.
Wątróbkę należy oczyścić, opłukać i osuszyć. Doprawić i usmażyć na
maśle. Należy pamiętać, aby nie była zbyt mocno ścięta wewnątrz. Na zapiekaną kromkę
chleba razowego ułożyć
sałatkę z
soczewicą, a naLiban - gastronomiczne mocarstwo

nie koniec zimnych przekąsek. Warto wspomnieć jeszcze o gołąbkach z liści
winogronowych czy
sałatce z
soczewicy (tej samej, za którą biblijny Ezaw odstąpił starszeństwo Jakubowi). Po zimnych czas na
meze gorące. Niech to będzie choćby falafel, purée z
cieciorki z wschodnimi
przyprawami