Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Marta GesslerCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (361 głosów)Ciasto
marchewkowe - składniki:1 i 1/4 szkl.
oleju4
jaja2 szkl. drobno utartej
marchewki2 szkl.
mąki 2 szkl.
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cynamonu2 łyżeczki
sody szczypta
soliorzechyrodzynkipolewa: czubata łyżka
kakao4 łyżeczki
cukru łyżeczka
masła2 łyżeczki zimnej
wodyCiasto
marchewkowe - sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z
cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo
mąkę i
olej, na końcu
marchew,
proszek do pieczenia,
sodę,
cynamon,
orzechy i
rodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Polewa: wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia
cukru. Smarować zimne ciasto. Pyszne z
serkiem waniliowym.To jest ulubiony przepis maki0803, zobacz jej ulubione przepisyCiasto
marchewkowe z polewą z kremowego
serka [Jakub Kuroń gotuje]Ciasto
marchewkowe
1 i 1/4 szkl.
oleju 4
jaja 2 szkl. drobno utartej
marchewki 2 szkl.
mąki 2 szkl.
cukru 2 łyżeczki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
cynamonu 2 łyżeczki
sody szczypta
soli orzechy,
rodzynki Jaja utrzeć z
cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo
mąkę i
olej, na końcu
marchew,
proszek do pieczenia,Tego szukaliście w ugotuj.to - najpopularniejsze przepisy 2014 roku

Nasze zestawienie otwiera
sałatka ziemniaczana. O włos wyprzedziła ziemniaczane placki, które znalazły się dopiero na 11. miejscu wśród najczęściej wyszukiwanych haseł. W związku ze zbliżającymi się świętami polecamy przepis na
sałatkę ziemniaczaną ze
śledziem. Będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli dodNajpopularniejsze przepisy w 2013 roku

skomponowaną mieszanką
ziół. Ten wybór absolutnie pochwalamy. Wilgotne, słodkie, z aromatem
korzennych przypraw... Nic
dziwnego, że ciasto
marchewkowe cieszy się coraz większym powodzeniem. Dzięki wykorzystaniu słodkiej
marchewki można dodać mniej
cukru - będzie zdrowiej. Eksperymentuj też z
mąką, którąnie trzeba nikogo namawiać. Wilgotne ciasto o pięknym kolorze polewa się lukrem z kremowego
serka. Jeden z naszych ulubionych przepisów. Zobacz przepis na Torcik
marchewkowy Zobacz też inny popularny przepis na Ciasto
marchewkowe Ciasto
dyniowo-
imbirowe z
orzechamiw gorącym piekarniku (o temp. 210°C). Podajemy na gorąco lub na zimno z cząstkami
cytryny. Lubisz ciasto
marchewkowe ? W takim razie może zasmakować Ci również ciasto
dyniowe. Zamiast polewy z gorzkiej czy
mlecznej czekolady, możesz udekorować je lukrem (np.
cytrynowym lub
pomarańczowymSzybko! Upiecz ciasto!

Wilgotne, w smaku przypominające nieco piernik, ciasto
marchewkowe jest wciąż jednym z najpopularniejszych ciast w naszym
kraju. Przepis na nie należy do dziesięciu, najczęściej wyszukiwanych w naszym serwisie. Możesz podawać je posypane
cukrem pudrem, polane
czekoladą lub posmarowane
serkiemDoceń
marchewkę -
siedem nieznanych przepisów

smażymy. Autor: Dorota Próchniewicz Źródło: Miesięcznik Kuchnia Ciasta
marchewkowe mają coraz więcej zwolenników. Świetnie smakują w korzennym, piernikowym wydaniu. Nie tylko na święta! Piernik z
marchwi 50 dag
mąki 3 szklanki startej
marchwi (najlepiej słodkiej soczystej karotki) 4
jajka 1/2 kostkiŚwiętuj Dzień
Marchewki!

posiekaną
papryczką chili. Krem
marchewkowy możesz zabielić
śmietaną. Autor: Paulina Kałka, Zuzanna Wiciejowska Choć ciasto
marchewkowe pokochaliśmy dobrych kilka lat temu, wciąż pozostaje "na topie". W roku 2013 przepis na nie znalazł się wśród 10 najczęściej wyszukiwanych na naszym portalu