ßßß
1 i 1/4 szkl. oleju 4 jaja 2 szkl. drobno utartej marchewki 2 szkl. mąki 2 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki sody szczypta soli orzechy, rodzynki Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia,Tego szukaliście w ugotuj.to - najpopularniejsze przepisy 2014 roku
Nasze zestawienie otwiera sałatka ziemniaczana. O włos wyprzedziła ziemniaczane placki, które znalazły się dopiero na 11. miejscu wśród najczęściej wyszukiwanych haseł. W związku ze zbliżającymi się świętami polecamy przepis na sałatkę ziemniaczaną ze śledziem. Będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli dodNajpopularniejsze przepisy w 2013 roku
skomponowaną mieszanką ziół. Ten wybór absolutnie pochwalamy. Wilgotne, słodkie, z aromatem korzennych przypraw... Nic dziwnego, że ciasto marchewkowe cieszy się coraz większym powodzeniem. Dzięki wykorzystaniu słodkiej marchewki można dodać mniej cukru - będzie zdrowiej. Eksperymentuj też z mąką, którąnie trzeba nikogo namawiać. Wilgotne ciasto o pięknym kolorze polewa się lukrem z kremowego serka. Jeden z naszych ulubionych przepisów. Zobacz przepis na Torcik marchewkowy Zobacz też inny popularny przepis na Ciasto marchewkowe Ciasto dyniowo-imbirowe z orzechamiw gorącym piekarniku (o temp. 210°C). Podajemy na gorąco lub na zimno z cząstkami cytryny. Lubisz ciasto marchewkowe ? W takim razie może zasmakować Ci również ciasto dyniowe. Zamiast polewy z gorzkiej czy mlecznej czekolady, możesz udekorować je lukrem (np. cytrynowym lub pomarańczowymSzybko! Upiecz ciasto!
Wilgotne, w smaku przypominające nieco piernik, ciasto marchewkowe jest wciąż jednym z najpopularniejszych ciast w naszym kraju. Przepis na nie należy do dziesięciu, najczęściej wyszukiwanych w naszym serwisie. Możesz podawać je posypane cukrem pudrem, polane czekoladą lub posmarowane serkiemDoceń marchewkę - siedem nieznanych przepisów
smażymy. Autor: Dorota Próchniewicz Źródło: Miesięcznik Kuchnia Ciasta marchewkowe mają coraz więcej zwolenników. Świetnie smakują w korzennym, piernikowym wydaniu. Nie tylko na święta! Piernik z marchwi 50 dag mąki 3 szklanki startej marchwi (najlepiej słodkiej soczystej karotki) 4 jajka 1/2 kostkiŚwiętuj Dzień Marchewki!
posiekaną papryczką chili. Krem marchewkowy możesz zabielić śmietaną. Autor: Paulina Kałka, Zuzanna Wiciejowska Choć ciasto marchewkowe pokochaliśmy dobrych kilka lat temu, wciąż pozostaje "na topie". W roku 2013 przepis na nie znalazł się wśród 10 najczęściej wyszukiwanych na naszym portalu