Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kinga Paruzel

Fot. Kinga Paruzel / alebabka.blogspot.comCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Najlepszy barszcz wigilijny z pasztecikami - składniki:1.5 l
wody1 kg
buraków jednej wielkości1
por1
marchewka2 korzenie
pietruszkiziele angielskiecebulaplaster
selera3 ząbki
czosnku2-3
liście laurowepieprz ziarnisty około 10 ziaren
sól2
jabłka szara renetasuszony
majeranekPaszteciki świąteczne z
kapustą :1 opakowanie
ciasta francuskiegokapusta z
grzybamiżółtkoNajlepszy barszcz wigilijny z pasztecikami - sposób przygotowania: Przygotować
wywar jarzynowy zalewając
marchewkę,
por,
pietruszkę, opieczoną na ogniu
cebulę,
czosnek,
seler zimną
wodą. Dodać
ziele angielskie,
liść laurowy i ziarenka
pieprzu i gotować około godziny.
Buraki umyć, odkroić ogonki, pokroić na ćwiartki. Z ugotowanego
bulionu wyjąć jarzyny, dodać
buraki i lekko gotować nie doprowadzając do wrzenia około 15 min. Dodać 2
jabłka szara reneta pokrojone na ósemki i znowu gotujemy całość na małym ogniu około 20-30 min. Dodać
majeranek. Do smakować i odstawić. Gdyby barszcz był mało intensywny można dodać wyciśnięty przez praskę
czosnek,
sok z cytryny. Podawać z pasztecikiem z
kapustą i świeżą
pietruszką lub
koperkiem Paszteciki świąteczne z
kapustą:
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy wyłożyć
kapustę. Skleić boki. Wierzch pasztecików posmarować
żółtkiem i posypać np.
ziarnami słonecznika. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez około 10 - 15 min, aż nabiorą złotego koloru.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu