Wykonanie
Razem z koleżanką postanowiłam po raz pierwszy wziąć udział w Restaurant Day w Poznaniu.Katarzyna przygotowała przepyszne tarty:
szpinakową oraz z
boczkiem i
porą,
chleby na zakwasie i pastę
brokułową z
fetą i
czosnkiem podawaną na pajdzie
chleba wraz z grillowaną
cukinią i
rukolą, oraz pasztet z
soczewicy podawany na pajdzie
chleba wraz z
żurawiną. Pyszności!Do tego zaserwowała zupę krem z
czerwonej soczewicy oraz dwa genialne ciasta:
marchewkowe z polewą
waniliową oraz bezglutenowe ciasto
czekoladowe z
wiśniami w
spirytusie.Ja natomiast skupiłam się na przekąskach w sam raz na karnawałowe przyjęcia i tak powstały:-
parmezanowe babeczki z pastą z pieczonej
papryki i
suszonych pomidorów- kruche,
razowe,
orzechowe ciasteczka z
serem lazur, grillowaną
cukinią i
orzechami włoskimi- kruche rurki nadziewane
twarożkiem z
rzodkiewką- ślimaczki z
ciasta francuskiego z
kurczakiem,
pomidorami,
kaparami i
parmezanem- dodatkowo zupa jarzynowa podawana z domowymi mini bułeczkami na drożdżachoraz ze słodkości:- ciasto leśny mech - ciasto ze
szpinakiem- sernik z
jagodami, który zniknął tak szybko jak pojawił się na
stole :)- sernik
pomarańczowy na
cynamonowym spodzie brownie-
tarta migdałowa z
wiśniamiPoniżej krótka fotorelacja "mojej" części stołu:
Pierwsze doświadczenie z RD mamy już za sobą :)Pierwsze dwie godziny to było prawdziwe taśmowe wydawanie jedzenia.Na szczęście wszyscy wracali do nas z uśmiechem na twarzy, co mamy nadzieję oznaczało tylko jedno - że smakowało :)A my cóż... zmęczone, ale jakże szczęśliwe planujemy już następne menu na RD 17 maja 2014.Zapraszamy już teraz do Cafe Dylemat w Poznaniu. Po szczegóły zapraszam na facebooka :)