ßßß Cookit - przepis na Restaurant Day - 16 lutego 2014, Poznań

Restaurant Day - 16 lutego 2014, Poznań

nazwa

Wykonanie

Razem z koleżanką postanowiłam po raz pierwszy wziąć udział w Restaurant Day w Poznaniu.
Katarzyna przygotowała przepyszne tarty: szpinakową oraz z boczkiem i porą, chleby na zakwasie i pastę brokułową z fetą i czosnkiem podawaną na pajdzie chleba wraz z grillowaną cukinią i rukolą, oraz pasztet z soczewicy podawany na pajdzie chleba wraz z żurawiną. Pyszności!
Do tego zaserwowała zupę krem z czerwonej soczewicy oraz dwa genialne ciasta: marchewkowe z polewą waniliową oraz bezglutenowe ciasto czekoladowe z wiśniami w spirytusie.
Ja natomiast skupiłam się na przekąskach w sam raz na karnawałowe przyjęcia i tak powstały:
- parmezanowe babeczki z pastą z pieczonej papryki i suszonych pomidorów
- kruche, razowe, orzechowe ciasteczka z serem lazur, grillowaną cukinią i orzechami włoskimi
- kruche rurki nadziewane twarożkiem z rzodkiewką
- ślimaczki z ciasta francuskiego z kurczakiem, pomidorami, kaparami i parmezanem
- dodatkowo zupa jarzynowa podawana z domowymi mini bułeczkami na drożdżach
oraz ze słodkości:
- ciasto leśny mech - ciasto ze szpinakiem
- sernik z jagodami, który zniknął tak szybko jak pojawił się na stole :)
- sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie brownie
- tarta migdałowa z wiśniami
Poniżej krótka fotorelacja "mojej" części stołu:
Pierwsze doświadczenie z RD mamy już za sobą :)
Pierwsze dwie godziny to było prawdziwe taśmowe wydawanie jedzenia.
Na szczęście wszyscy wracali do nas z uśmiechem na twarzy, co mamy nadzieję oznaczało tylko jedno - że smakowało :)
A my cóż... zmęczone, ale jakże szczęśliwe planujemy już następne menu na RD 17 maja 2014.
Zapraszamy już teraz do Cafe Dylemat w Poznaniu. Po szczegóły zapraszam na facebooka :)
Źródło:http://zpasjawkuchni.blogspot.com/2014/02/restaurant-day-16-lutego-2014-poznan.html