ßßß Cookit - przepis na Zupa fasolowa z parmezanem

Zupa fasolowa z parmezanem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola biała 150 gramów
fasola szparagowa mrożona 100 gramów
pomidory 250 gramów
kapusta włoska 0,25 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
marchewka 2 sztuk
cukinia 2 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
boczek wędzony 100 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 4 łyżek stołowych
parmezan według uznania
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Poprzedniego dnia namoczyć fasolę w zimnej wodzie i ugotować.
Oczyszczone łodygi selera, liście kapusty oraz marchewki pokroić w paseczki, a małą cukinię, ziemniaki i cebule w kostkę. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Oczyszczony czosnek posiekać. Fasolkę szparagową opłukać. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym w garnku oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodać warzywa bez pomidorów i fasolki szparagowej, ugotowana fasolę razem z woda, dolać litr wody i posolić do smaku. Gotować pod przykryciem 30 minut. Po 20 minutach dodać pomidory i fasolkę. Zupę doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Rozlać na talerze, posypać startym parmezanem oraz posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10764/Zupa-fasolowa-z-parmezanem