« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofasola biała 150 gramówfasola szparagowa mrożona 100 gramówpomidory 250 gramówkapusta włoska 0,25 sztukziemniaki 3 sztukmarchewka 2 sztukcukinia 2 sztukseler naciowy 2 łodygaboczek wędzony 100 gramówcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkiolej 4 łyżek stołowychparmezan według uznanianatka pietruszki według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Poprzedniego dnia namoczyć fasolę w zimnej wodzie i ugotować.Oczyszczone łodygi selera, liście kapusty oraz marchewki pokroić w paseczki, a małą cukinię, ziemniaki i cebule w kostkę. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Oczyszczony czosnek posiekać. Fasolkę szparagową opłukać. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym w garnku oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodać warzywa bez pomidorów i fasolki szparagowej, ugotowana fasolę razem z woda, dolać litr wody i posolić do smaku. Gotować pod przykryciem 30 minut. Po 20 minutach dodać pomidory i fasolkę. Zupę doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Rozlać na talerze, posypać startym parmezanem oraz posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: