Nieskomplikowane, ale pyszne greckie danie...Składniki:500g fasolki szparagowej3 ziemniaki2 marchewki2 cebule3 ząbki czosnku3 pomidory (sparzone, obrane i zmiksowane)oliwanatka pietruszkisólpieprzFasolkę umyć, obciąć końce, pokroić na kawałki długości ok. 3cm.W głębokim garnku rozgrzać oliwę, wrzucić drobno posiekany czosnek, a po chwili także pokrojoną cebulę. Zeszklić. Dołożyć pokrojone w plasterki ziemniaki oraz marchewkę, smażyć przez chwilę mieszając. Wlać przecier przygotowany z pomidorów i dusić 15 minut pod przykryciem. Dodać pokrojoną fasolkę i trochę natki pietruszki oraz sól i pieprz. Dolać tyle gorącej wody, aby warzywa były niemal przykryte. Dusić pod przykryciem do miękkości ma małym ogniu (u mnie było to jeszcze ok. 40 minut). Przed podaniem udekorować pozostałymi listkami natki.