ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 115 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówmargaryna 100 gramówwoda 3 łyżek stołowychsól 1 łyżek deserowycholej według uznaniabakłażan 1 sztukCukinie 200 gramówpapryka czerwona 1 sztukparmezan 75 gramówjajka 2 sztukcebula 1 sztukczosnku 2 ząbkiśmietana 120 mililitrównatka pietruszki 1 łyżek deserowychtymianek 1/2 łyżek deserowycholej 1 łyżek deserowychczarny pieprz według uznaniaWykonanie:Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z solą. Dodać zimnąmargarynę i drobno posiekać ostrym nożemmieszając jednocześnie z mąką. Dolać wodę i szybkozagnieść ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówkiNastępnie ciasto cienko rozwałkować i wyłożyć nimnatłuszczoną okrągłą formę o średnicy 32 cm. Ciastopodpiec pod przykryciem (folia aluminiowa lubpapier do pieczenia obciążone kilkoma ziarnamifasoli) w piekarniku nagrzanym do temp. 200°Cprzez 15 minut.Cukinie i bakłażanaumyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Paprykę umyć. odciąć szypułę, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroićpoprzecznie w krążki. Cebulę obrać, pokroić na plasterki. Czosnek zmiażdżyć. Na oleju zeszklićcebulę i czosnek, dodać bakłażana, cukinie, paprykę i przyprawy. Smażyć około 15 minut, dopóki jarzyny zmiękną. Schłodzić. Osaczone jarzyny wymieszać ze śmietaną rozbitą uprzednio z jajkami parmezanem. Wylać na podpieczone ciasto. Piec przez 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: