ßßß Cookit - przepis na Tarta z podgrzybkami, serem camembert...

Tarta z podgrzybkami, serem camembert...

nazwa

Wykonanie

Składniki na tartę:
1 opakowanie Tarty na 1001 sposobów Delecta na słono
3 łyżki oleju,
120 gram zimnej margaryny
1-2 łyżki mąki do podsypania ciasta
1/3 szklanki zimnej wody
50 dkg umytych podgrzybków
1 cebula
pęczek pietruszki
śmietana - 150 gram
2 jaja
1/2 krążka camembert
sól, pieprz, tymianek, oregano.
Sposób wykonania:
rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni
mieszankę na ciasto Delecty, wodę, 1 łyżkę oleju i margarynę miksujemy przez 3 minuty; posypując mąką rozwałkowujemy ciasto tak, aby dopasować je do formy na tartę. Ciasto na tartę w formie nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 20 minut.
umyte podgrzybki tniemy na plastry, cebulę kroimy w drobną kostkę, połowę zielonej pietruszki kroimy drobno. na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju, przesmażamy cebulę, dodajemy pokrojone podgrzybki i smażymy cały czas mieszając, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy połowę pokrojonej zielonej pietruszki.
jaja, śmietanę i fix do nadzienia mieszamy razem za pomocą miksera, solimy, pieprzymy. Dodajemy pozostałą część zielonej pietruszki. na podpieczony i ostudzony spód kładziemy usmażone grzyby, plastry camembert i wylewamy masę jajeczną
pieczemy ok 30 minut
*przepis zawiera lokowanie produktu
Źródło:http://tapasdecolores.blogspot.com/2013/09/tarta-z-podgrzybkami-serem-camebert.html