Wykonanie
Składniki na tartę:1 opakowanie Tarty na 1001 sposobów Delecta na słono3 łyżki
oleju,120 gram zimnej
margaryny1-2 łyżki
mąki do podsypania ciasta1/3 szklanki zimnej
wody50 dkg umytych podgrzybków1
cebulapęczek
pietruszkiśmietana - 150 gram2
jaja1/2 krążka
camembertsól,
pieprz,
tymianek,
oregano.Sposób wykonania:rozgrzewamy piekarnik do 190 stopnimieszankę na ciasto Delecty,
wodę, 1 łyżkę
oleju i
margarynę miksujemy przez 3 minuty; posypując
mąką rozwałkowujemy ciasto tak, aby dopasować je do formy na tartę. Ciasto na tartę w formie nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 20 minut.umyte podgrzybki tniemy na plastry,
cebulę kroimy w drobną kostkę, połowę zielonej
pietruszki kroimy drobno. na patelnię wlewamy 2 łyżki
oleju, przesmażamy
cebulę, dodajemy pokrojone podgrzybki i smażymy cały czas mieszając, przyprawiamy
solą i
pieprzem, dodajemy połowę pokrojonej zielonej
pietruszki.
jaja,
śmietanę i fix do nadzienia mieszamy razem za pomocą miksera, solimy,
pieprzymy. Dodajemy pozostałą część zielonej
pietruszki. na podpieczony i ostudzony spód kładziemy usmażone
grzyby, plastry
camembert i wylewamy masę jajecznąpieczemy ok 30 minut*przepis zawiera lokowanie produktu