Wykonanie
« Sernik na zimno z
jagodamiSame pyszności :) Smakuje
solo, ale była też świetnym dodatkiem do
ryby.
dla 4 osób400 g
kaszy jęczmiennej100 g mrozonego
groszku1
cebula4 ząbki
czosnku200 g
marchwibulionsól,
pieprz,
majeranek200 g
wędzonego boczkupo 150 g
korzenia pietruszki i
selerasmalecKasze przepłukać na sicie i wsypać do garnka. Wlac tyle zimnego
bulionu, by
kasza była przykryta. Pozostawić na kilkadziesiąt minut do namoczenia. Następnie dolać
wodę, posolić i ugotowac
kaszę do miękkosci. Wsypać rozmrozony
groszek i wymieszać.
Cebule i
czosnek obrać i drobno posiekać. Oczyścic
marchew,
seler i
pitruszke, pokroć w kostkę. W duzym rondlui o grubym dnie rozgrzać 2/3 lyżki
smalcu. Przesmazyć na nim
cebulę z
czosnkiem, nastepnie dodac warzywa, smazyc mieszając. Na innej patelni wysmazyć
boczek bez tłuszczu na chrupiąco. Dodać do warzyw. Dodac
kaszę z
groszkiem i wymieszac. Doprawić do smaku
sola,
pieprzem i
majerankiem.niedziela, 26 czerwca 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisySurówka z
porów i
jabłekDla 4 osob: 250 g porow (biale czesci) 250 jablek 1/2 szklanki
majonezu swiezo zmielony
czarny pieprz sol szczypta
cukru pudru Pory umyc i oczyscic, pokroic w c
Chleb bruschettaTaki
chleb jest postawą przekąski bruschetta. Nieskomplikowany w wykonaniu, a lekki i pyszny :) Jakw idac jednego
chleba zaponialam naciąć ;) Na dwa bochenki p
Ryba na porachPrzepisow na
ryby jest mnóstwo. Ciągle odkrywam nowe :) dla 4 osób: 800 g filetow
rybnych 100 ml
smietany 30% 1
żółtko 50 ml
białego wina 2
pory (biale części)Komentarze