ßßß
dla 4 osób400 g kaszy jęczmiennej100 g mrozonego groszku1 cebula4 ząbki czosnku200 g marchwibulionsól, pieprz, majeranek200 g wędzonego boczkupo 150 g korzenia pietruszki i selerasmalecKasze przepłukać na sicie i wsypać do garnka. Wlac tyle zimnego bulionu, by kasza była przykryta. Pozostawić na kilkadziesiąt minut do namoczenia. Następnie dolać wodę, posolić i ugotowac kaszę do miękkosci. Wsypać rozmrozony groszek i wymieszać. Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać. Oczyścic marchew, seler i pitruszke, pokroć w kostkę. W duzym rondlui o grubym dnie rozgrzać 2/3 lyżki smalcu. Przesmazyć na nim cebulę z czosnkiem, nastepnie dodac warzywa, smazyc mieszając. Na innej patelni wysmazyć boczek bez tłuszczu na chrupiąco. Dodać do warzyw. Dodac kaszę z groszkiem i wymieszac. Doprawić do smaku sola, pieprzem i majerankiem.niedziela, 26 czerwca 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisySurówka z porów i jabłekDla 4 osob: 250 g porow (biale czesci) 250 jablek 1/2 szklanki majonezu swiezo zmielony czarny pieprz sol szczypta cukru pudru Pory umyc i oczyscic, pokroic w cChleb bruschettaTaki chleb jest postawą przekąski bruschetta. Nieskomplikowany w wykonaniu, a lekki i pyszny :) Jakw idac jednego chleba zaponialam naciąć ;) Na dwa bochenki pRyba na porachPrzepisow na ryby jest mnóstwo. Ciągle odkrywam nowe :) dla 4 osób: 800 g filetow rybnych 100 ml smietany 30% 1 żółtko 50 ml białego wina 2 pory (biale części)Komentarze