ßßß

No właśnie – porządna marynata to podstawa soczystego i kruchego mięsa! Wynosi jego mdły smak na zupelnie inne poziomy. Dziś podaje Wam na tacy 7 super przepisów na słodkie, pikantne i ziołowe marynaty idealne do drobiu czy czerwonego mięsa…takze do warzyw! Każdy szybki i naprawdę fajny! Ich zrobienie zajmie Wam max po 3-4 minuty, wystarczy dobrze wymieszać składniki! :) Do dzieła!( na ok 600g mięsa)SŁODKO-PIKANTNA MARYNATA TERIYAKI5 łyżek OLIWY Z OLIWEK3 łyżki OCTU WINNEGO/JABLKOWEGO1 łyżka SOKU Z CYTRYNY /LIMONKI2 łyżki OSTREJ MUSZTARDY (np kremskiej)2 ząbki CZOSNKU. przeciśnięte przez praskę2 łyżki MIODU1 łyżeczka SŁODKIEJ PAPRYKIszczypta CHILLI W PROSZKU/PŁATKÓW CHILLINAJLEPSZA MARYNATA BARBECUE5 łyżek OLIWY Z OLIWEK5 łyżek OCTU BALSAMICZNEGO2 łyżki SOSU WORCESTERSHIRE (opcjonalnie)3 łyżki SOSU SOJOWEGO1-2 łyżki MIODU1-2 łyżki KECZUPU3 ząbki CZOSNKU1 łyżeczka SŁODKIEJ PAPRYKI i OREGANO1 płaska łyżeczka WĘDZONEJ PAPRYKI (opcjonalnie)SÓL I PIEPRZMARYNATA MIODOWO-BALSAMICZNA z rozmarynem5 łyżek OLIWY Z OLIWEK5 łyżek OCTU BALSAMICZNEGO2 ząbki CZOSNKU, przeciśnięte przez praskę1 łyżeczka MIODU1 łyżeczka ROZMARYNUSÓL I PIEPRZnie masz wszystkich potrzebnych składników? najtaniej kupisz je na Ceneo!MARYNATA MIODOWO-CYTRYNOWA4 łyżki OLIWY Z OLIWEKsok i skórka starta z 1 dużej CYTRYNY2 łyżki MIODU2 ząbki CZOSNKU2 łyżki świeżej PIETRUSZKI/BAZYLII lub MIĘTYSÓL I PIEPRZORZEŹWIAJĄCA MARYNATA ZIOŁOWO-CZOSNKOWA5 łyżek OLIWY Z OLIWEK2 łyżki SOKU Z CYTRYNY1/2 szklanki posiekanych ŚWIEŻYCH ZIÓŁ: pietruszka, mięta, oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek etc2 ząbki CZOSNKU1 łyżeczka startej SKÓRKI Z CYTRYNYSÓL I PIEPRZPYSZNA MARYNATA IMBIROWO-POMARANCZOWA1/3 szklanki DŻEMU POMARAŃCZOWEGO2 łyżki soku z CYTRYNY1 łyżeczka SKÓRKI Z CYTRYNY1 łyżka MIODU4 łyżki SOSU SOJOWEGO1 łyżeczka POSIEKANEGO IMBIRUMARYNATA CURRY100 ml MLECZKA KOKOSOWEGO2 łyżeczka PRZYPRAWY CURRY/ pasty CURRY1 łyżeczka SOKU Z CYTRYNYSÓL I PIEPRZPodziel się: