ßßß
U mnie w domu kapuśniak zawsze chętnie zjadamy .a ze jestem wegetarianką robię także wersję z pomidorami..Smaczna zupa na zimowe i jesienne dni..Rozgrzewająca i sycąca..Skladniki :30 dag kiszonej kapusty1 marchewka1 pietruszka1/3 selera1/2 pora1/2 cebuli2 ziemniaki3 ząbki czosnku6 ziela angielskiego2 liścia laurowe6 ziarenek pieprzu1 łyzka wegety2 łyżki przecieru pomidorowegosólszczypta cukru2 łyżki masłaWykonanie :Kapustę zalewamy 3 litrami wody ,dodajemy wegetę,ziela angielskie, liśc laurowy, czosnek. pieprz mielony gotujemy do miękkości kapusty.w drugim ganku w osolonej wodzie gotujemy pokrojone warzywa oprócz kartofli ,które dodajemy ,gdy są półmiękkie.Gotujemy do miękkości.wlewamy do wywaru z kapusty.Cebulę drobno kroimy ,przesmażamy na maśle.na złoty kolor dodajemy do zupy . przecier pomidorowy oraz szczyptę cukru.Wszystko razem gotujemy jeszcze około 10 minut na wolnym ogniu..By zupa była bardziej treściwa można zrobić jasną zasmażkę z podsmażanej cebuli..Jak ktoś lubi smak kminku może dodać także kminek..SmacznegoPowiązany przepis:likier kawowyspaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysałatka chrzanowapstrąg smażony marynowanyjajka faszerowane obsmażaneAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy