Wykonanie
HomeZUPYkapuśniak wegetariański

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:30 dag
kiszonej kapusty1
marchewka1
pietruszka1/3
selera1/2
pora1/2
cebuli2
ziemniaki3 ząbki
czosnku6
ziela angielskiego2
liścia laurowe6 ziarenek
pieprzu1 łyzka
wegetysólszczypta
cukru2 łyżki
masłaWykonanie:
Kapustę zalewamy 3 litrami
wody ,dodajemy
wegetę,
ziela angielskie,
liśc laurowy,
czosnek.
pieprz mielony gotujemy do miękkości
kapusty.w drugim ganku w osolonej wodzie gotujemy pokrojone warzywa oprócz
kartofli ,które dodajemy ,gdy są półmiękkie.Gotujemy do miękkości.wlewamy do
wywaru z
kapusty.
Cebulę drobno kroimy ,przesmażamy na
maśle.na złoty kolor dodajemy do zupy oraz szczyptę
cukru.razem gotujemy jeszcze około 10 minut na wolnym ogniu..By zupa była bardziej treściwa można zrobić jasną zasmażkę z podsmażanej
cebuli..Jak ktoś lubi smak
kminku może dodać także
kminek..Powiązany przepis:mizeria z
koperkiem,
czosnkiem i
olejemjabłka w cieście naleśnikowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
