Wykonanie
HomeZUPYzupa fasolowa

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:1/2 kg
fasoli Jasiek2
marchewki2
pietruszki1/4
selera1/2
pora4 ząbki
czosnku1
cebula1/4 kostki
masła2 łyżki
mąki2-3
ziemniaki2
liście laurowe2 łyżki
vegety5-6 ziarnek
ziela angielskiego6 ziarenek
pieprzusól.
majeranek 1 łyżkaWykonanie:
Fasole płuczemy i moczymy całą noc.Nastawiamy w ganku 24 cm w 1/2
woda.solimy dodajemy
vegetę ,
ziele angielskie,
liść laurowy ,
pieprz i gotujemy na średnim ogniu około 30 minut..wkładamy obrane warzywa /pokrojone jak każdy woli/czosnek pokrojony w plastry..gotujemy około 15 minut dodajemy obrane i pokrojone w kostkę
kartofle. gotujemy nastepne 15 minut.
cebulę drobno pokrojoną przesmażamy na
maśle na złoty kolor.dodajemy
mąkę przesmażamy chwilkę zalewamy bulionem/klasyczna zasmażka/wlewamy do
wywaru.na koniec wsypujemy
majeranek.Zupę można nagotować na żeberkach lub kościach wieprzowych ..Powiązany przepis:
chleb pszenny własnego wypieku
ciasteczka owsiano –
jabłkoweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
