ßßß
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:1/2 kg fasoli Jasiek2 marchewki2 pietruszki1/4 selera1/2 pora4 ząbki czosnku1 cebula1/4 kostki masła2 łyżki mąki2-3 ziemniaki2 liście laurowe2 łyżki vegety5-6 ziarnek ziela angielskiego6 ziarenek pieprzusól.majeranek 1 łyżkaWykonanie:Fasole płuczemy i moczymy całą noc.Nastawiamy w ganku 24 cm w 1/2 woda.solimy dodajemy vegetę ,ziele angielskie,liść laurowy ,pieprz i gotujemy na średnim ogniu około 30 minut..wkładamy obrane warzywa /pokrojone jak każdy woli/czosnek pokrojony w plastry..gotujemy około 15 minut dodajemy obrane i pokrojone w kostkę kartofle. gotujemy nastepne 15 minut.cebulę drobno pokrojoną przesmażamy na maśle na złoty kolor.dodajemy mąkę przesmażamy chwilkę zalewamy bulionem/klasyczna zasmażka/wlewamy do wywaru.na koniec wsypujemy majeranek.Zupę można nagotować na żeberkach lub kościach wieprzowych ..Powiązany przepis:chleb pszenny własnego wypiekuciasteczka owsiano – jabłkoweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy