ßßß
 
            
         Warzywny gulasz z soczewicy puySkładniki:2- 3 porcje100 g soczewicy puy1 duża marchewka1 łodyga naciowego selera, duża3 ziemniaki1 cebula2 duże ząbki czosnku400 ml bulionu z kurczaka2 łyżki oliwy z oliwek5 łyżek śmietanki2 łyżki posiekanego świeżego tymianku2 łyżki posiekanej pietruszki1 łyżeczka kurkumy1 łyżeczka curry w proszkusól i pieprz do smaku100 g świeżego szpinaku
Warzywny gulasz z soczewicy puySkładniki:2- 3 porcje100 g soczewicy puy1 duża marchewka1 łodyga naciowego selera, duża3 ziemniaki1 cebula2 duże ząbki czosnku400 ml bulionu z kurczaka2 łyżki oliwy z oliwek5 łyżek śmietanki2 łyżki posiekanego świeżego tymianku2 łyżki posiekanej pietruszki1 łyżeczka kurkumy1 łyżeczka curry w proszkusól i pieprz do smaku100 g świeżego szpinaku Pokrój cebulę, marchewkę, ziemniaki i seler w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Włóż warzywa do garnka, dodaj bulion, zioła, przyprawy i gotuj gulasz około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw gulasz solą i pieprzem. Dodaj śmietankę, szpinak i zagotuj. Szpinak potrzebuje jedynie trochę “zwiednąć”.
Pokrój cebulę, marchewkę, ziemniaki i seler w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Włóż warzywa do garnka, dodaj bulion, zioła, przyprawy i gotuj gulasz około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw gulasz solą i pieprzem. Dodaj śmietankę, szpinak i zagotuj. Szpinak potrzebuje jedynie trochę “zwiednąć”. Polecane przepisyVegetariańskie curry z bakłażanem i fasolą black eyeSzybkie wegetarianskie curry z ciecierzycaDyniowe placuszki na ostroOrientalny pilau ryżKlopsiki z cukinii i soczewicy
Polecane przepisyVegetariańskie curry z bakłażanem i fasolą black eyeSzybkie wegetarianskie curry z ciecierzycaDyniowe placuszki na ostroOrientalny pilau ryżKlopsiki z cukinii i soczewicy