ßßß Cookit - przepis na Bakłażany faszerowane

Bakłażany faszerowane

nazwa

Wykonanie

Dzisiejszy post piszę już z Polski. Powiem jedno. Nie ma to jak własna kuchnia!
Składniki:
2 małe bakłażany
2 marchewki (200-250 g)
1 mała cukinia (250 g)
2 cebule (200 g)
oliwa z oliwek, sól, pieprz, curry
Wykonanie:
Farsz: cebulę drobno siekamy, podsmażamy na oliwie. Marchewki ścieramy na tarce z grubymi oczkami, to samo robimy z cukinią i wszystko razem smażymy z cebulą około 5 min, doprawiamy.
Bakłażany kroimy na pół, wydrążamy miąższ (zostawiamy jedynie 0,5 cm miąższu od skórki). Wydrążone połówki solimy, skrapiamy oliwą, faszerujemy, wykładamy na blachę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, 25-30 min.
Można podać ze smażonymi kiełkami :-)
Smacznego!
Źródło:http://hot-and-cooold.blogspot.com/2013/09/wrociam.html