Wykonanie
Ten prosty przepis może rozwiązać nam problem dania głównego, lub dodatku do
mięsa.Świetnie sprawdzi się jako danie wegetariańskie, jeśli podamy je z
ryżem, lub
ziemniakami. Sprawdza się również jako jarzynka na ciepło, którą podajemy do dania
mięsnego.Danie to jest lekkie, łatwe w wykonaniu i uniwersalne. Korzystajmy z warzyw,
póki są takie smaczne i świeże!
Składniki:
cebula2
marchewkicukinia2
pomidorysól,
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
Cebulę kroimy w piórka i szklimy na dnie garnka. Chwilę dusimy i przez ten czas obieramy (umyte wcześniej)
marchewki, które następnie kroimy w plasterki. Dorzucamy
marchewki do
cebuli i dusimy, aż
marchewka zacznie mięknąć.
Cukinię obieramy i kroimy na plastry, wrzucamy do naszego garnka. Znowu dusimy - ok. 5-10 minut.
Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, dodajemy do reszty warzyw, dusimy kolejny kwadrans.Doprawiamy
solą i
pieprzem, podajemy gorące.Smacznego!