Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia austriacka,kuchnia szwajcarskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (12 głosów)1 kg małych
ziemniaków o zwięzłym miąższu1 łyżka
kminku1
listek laurowy1 ząbek
czosnku5 łyżek
octu winnego2 łyżeczki
musztardysólpieprz6 dag
kaparów1/2 szklanki
oleju1 pęczek
dymki25 dag
pomidorków koktajlowychpo 2 gałązki
rozmarynu i
bazylii5 gałązek
tymianku8 dag czarnych
oliwek1 główka
sałaty (np.
lollo bianco)
Sałatka ziemniaczana z
kminkiem - sposób przygotowania: Ugotuj
ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie z
kminkiem i
listkiem laurowym (15 minut). Odcedź, obierz, pokrój na ćwiartki.
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z
octem,
olejem,
musztardą i połową
kaparów, przypraw do smaku
pieprzem. Składniki dokładnie zmiksuj, aby powstała gładka masa. Polej
ziemniaki, wymieszaj, odstaw na 3 godziny do lodówki. Posiekaj
zieleninę, dodaj do
ziemniaków. Włóż przekrojone na połówki
pomidorki koktajlowe, pokrojone w cieniutkie krążki
dymki, resztę
kaparów oraz
oliwki. Podawaj na liściach
sałaty.
Sałatka ziemniaczana z
czerwoną cebulą i
kaparamiprzekąska do zabrania do pracy. Zobacz przepis na
sałatkę ziemniaczaną z
kminkiem Małe, chrupiące
ciasteczka do
kawy i
herbaty. Do przygotowania polewy użyj
czekolady gorzkiej lub deserowej, która przełamie słodki smak kokosanek. Zobacz przepis na kokosanki z
polewą czekoladowąkostkę. Ciągle głodny? Zobacz też przepisy na:
Sałatkę ziemniaczaną z
papryką i
serem , Szwajcarską
sałatkę ziemniaczaną i
Sałatkę ziemniaczaną z
kminkiem Sprawdź też nasze przepisy na Ziemniaczane fantazje Pierwowzór sznycla wiedeńskiego przywiózł z Włoch do Wiednia feldmarszałek
hrabia JosephSałatki z
ziemniakami - dla bardzo głodnych!
codzienna przekąska i danie na przyjęcie. Aby
sałatka była mniej tucząca i zdrowsza,
olej zastąp
oliwą.
Sałatka ziemniaczana z
kminkiem : 1 kg małych
ziemniaków o zwięzłym miąższu 1 łyżka
kminku 1
listek laurowy 1 ząbek
czosnku 5 łyżek
octu winnego 2 łyżeczki
musztardy sól pieprz 6 dag
kaparów 1/2Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu