Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Przepis blogera - Marynowane
steki wołowe z sosem BBQ, puree z
ziemniaków,
zielonym groszkiem i
pomidorami: - składniki:Składniki na
steki:4
steki wołowe po ok. 150-200po 2 długie plastry
wędzonego boczku na 1
stek (8 sztuk)2 łyżki
oleju z
czosnkiem oraz
pomidorami i
bazylią2 łyżki ostrej
musztardy1 łyżka
miodusól gruboziarnistamieszanka
pieprzówSkładniki na puree ziemniaczane:8
ziemniaków2 łyżki
masła1 łyżka
śmietany 30%sól do smakuSos BBQ:200 ml pikantnego
keczupu2 łyżeczki
musztardy z wędzoną
papryką3 łyżeczki
sosu Worcester1 łyżeczka czerwonego
octu winnego2 łyżeczki
miodusól i
pieprz do smaku4 łyżki mrożonego
groszku4
pomidory2 ząbki
czosnku2 łyżki
masłasól i
pieprz do smakuPrzepis blogera - Marynowane
steki wołowe z sosem BBQ, puree z
ziemniaków,
zielonym groszkiem i
pomidorami: - sposób przygotowania: Składniki marynaty dokładnie łączymy, nacieramy nią
steki i odstawiamy na 30 minut. Każdy kawałek
wołowiny owijamy dwoma dość grubymi plastrami
boczku i związujemy najlepiej dratwą.
Steki układamy na papierze do pieczenia i smażymy na patelni po 3 minuty z każdej strony. Wkładamy na 3 minuty do piekarnika. jednak jeśli ktoś lubi
steki bardziej wysmażone niech wydłuży czas smażenia na patelni. Sos BBQ: wszystkie składniki sosu łączymy, doprawiamy do smaku i odstawiamy aby składniki się połączyły. Puree: ugotowane
ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy
masło i
śmietanę, doprawiamy
solą i
białym pieprzem, dokładnie łączymy. Rozmrożony
groszek przesmażamy z
czosnkiem na
maśle. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę
pomidory bez skóry i gniazdek nasiennych, doprawiamy
solą i
pieprzem, chwilkę całość przesmażamy. Z puree ziemniaczanego formujemy podłużną rynienkę, w którą wkładamy
groszek z
pomidorami. Sosem BBQ robimy ozdobne smugi, na środku kładziemy usmażony
stek.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu