Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor red.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1 kg ugotowanych flaków1/4 szklanki 
oleju2 duże 
cebule2 łyżki 
masła2 łyżki 
soku z cytryny lub 
octu winnego2 łyżki posiekanej 
natki pietruszkipieprzsólFlaki po liońsku - sposób przygotowania: 
Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, usmażyć na rozgrzanym 
oleju na złoty kolor. Następnie przełożyć ją łyżką cedzakową do rondelka. Do pozostałego na patelni 
oleju dodać 
masło, rozpuścić je. Na tym tłuszczu smażyć 15-20 min pokrojone w paseczki flaki. Pod koniec smażenia dodać zrumienioną 
cebulę. Doprawić całość 
solą i 
pieprzem. Wyłożyć na rozgrzany półmisek. Przed podaniem skropić 
sokiem z cytryny i posypać 
natką.Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu