Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1 kg ugotowanych flaków1/4 szklanki
oleju2 duże
cebule2 łyżki
masła2 łyżki
soku z cytryny lub
octu winnego2 łyżki posiekanej
natki pietruszkipieprzsólFlaki po liońsku - sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, usmażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor. Następnie przełożyć ją łyżką cedzakową do rondelka. Do pozostałego na patelni
oleju dodać
masło, rozpuścić je. Na tym tłuszczu smażyć 15-20 min pokrojone w paseczki flaki. Pod koniec smażenia dodać zrumienioną
cebulę. Doprawić całość
solą i
pieprzem. Wyłożyć na rozgrzany półmisek. Przed podaniem skropić
sokiem z cytryny i posypać
natką.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu