Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Shutterstock.comPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia USAIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)680 g
rostbefu wołowego (najlepiej poprzerastanego żyłkami tłuszczu)
sól i
pieprz4 łyżeczki
olejuBurgery - przepis podstawowy - sposób przygotowania: Oczyszczony
rostbef dwukrotnie mielemy w maszynce z sitkiem o grubych oczkach. Lekko wyrabiamy ręką, doprawiając
solą i świeżo zmielonym
pieprzem. Formujemy 4 burgery o grubości 1,5-2 cm. Skrapiamy
olejem i pozostawiamy na talerzu, przykrywając folią spożywczą. W tym czasie przygotowujemy dodatki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu