Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor kroagaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)2
jajka4 kawałki
chleba tostowego2 grube plastry
seraolejsólTost z
serem - sposób przygotowania:
Jajka wrzucić do miseczki i rozbełtać. Dodać szczyptę
soli. Odkroić końcówki
chleba, aby wyglądał jak 'kwadracik'.
Między dwa kawałki
chleba włożyć
ser.
Chleb z
serem dokładnie obtoczyć w
jajku. Po obtoczeniu dobrze zakleić końce, aby
ser nie wypłynął w trakcie smażenia. Na rozgrzany
olej wrzucić tosta i obsmażać tak, żeby się zarumienił. Smacznego!PRZYSTAWKI, PRZEKĄSKIbajgle z pastą
curry i
bazyliową 7/60błyskawiczna przystawka na ciepło z
sera camembert 5/13
boczek pieczony 4/52carpaccio z gęsi marynowanej z
sałatką z
rzepy 4/30carpaccio z
parmezanem 2/28carpaccio ze
świeżego łososia 1/55ceviche z
ryby i
krewetek - surowa
ryba marynowana z
krewetkami w sosie z cPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu