ßßß
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (20 głosów)filety z piersi kurczakaziarna sezamusos sojowysólpieprzolejopcjonalnie: sos chiliSezamowe kąski z kurczaka - sposób przygotowania: Kurczaka myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Zalewamy sosem sojowym i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie, kawałki obtaczamy w sezamie i smażymy na patelni. Pieprzymy i solimy. Należy pamiętać o tym, aby kurczaczki nie stykały się ze sobą. Po usmażeniu kąski układamy na ręczniku kuchennym, aby odciągnąć nadmiar oleju. Kurczaczki smakują najlepiej na drugi dzień. Są pyszne zarówno na ciepło (odgrzane w mikrofali) jak i na zimno. Podawać je z sosem musztardowym lub keczupem. *Wersja pikantna: kąski zamarynować w sosie sojowym z odrobiną sosu chili.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu