ßßß
fot. ShutterstockCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (40 głosów)1 podwójna pierś z kurczaka1 mała cebula2 łyżki majonezu2 łyżki mąki1 jajkosól i pieprzolej do smażeniaKotlety siekane z piersi z kurczaka - sposób przygotowania: Mięso umyj, oczyść i posiekaj w kostkę (1x1 cm). Cebulkę również drobno posiekaj, dodaj do kurczaka i dobrze wymieszaj. Dodaj jajko, majonez, mąkę oraz sól i pieprz. Masę ponownie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły i odstaw na około 0,5 godziny. Po tym czasie smaż na gorącym tłuszczu na złoto. Rada: Oprócz cebuli do kotlecików możesz dodać także około 4 łyżek startego, żółtego sera.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu