Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Autor Magazyn Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia żydowska

Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Sałatka żydowska - składniki:
4 ugotowane na twardo
jajka5 ugotowanych w mundurkach
ziemniaków2
cebuleodrobina
szczypiorkuOraz:
1/2 słoiczka
majonezusólpieprzSałatka żydowska - sposób przygotowania: Obierz
jajka i
ziemniaki, pokrój je w kostkę.
Cebulę i
szczypiorek posiekaj. Wszystko wymieszaj z
majonezem, przypraw
solą i
pieprzem. Wstaw na 20 minut do lodówki.
Solidne sałatki z
majonezem
gotowania
ryżu Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Tę prostą
sałatkę przygotujesz w naprawdę ekspresowym tempie. Aby ją nieco urozmaicić, możesz dodać do niej na przykład pokrojone w plasterki
pieczarki lub
grzybki marynowane.
Sałatka żydowska 4
Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.
Zobacz też:
Domowe
sokiOprawa stołu