ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Podwójna pierś z kurczaka4 plastry szynki szwarcwaldzkiej4 plastry serasólpieprzbułka tartajajkoolejDrobiowe sakiewki z szynką i serem - sposób przygotowania: Mięso dokładnie oczyszczamy, dzielimy na dwie połówki. Każdą pierś przecinamy wzdłuż na pół i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, ale z umiarem, bo szynka jest dość słona. Na każdym kotlecie układamy plaser szynki i sera. Zawijamy kotlety w prostokąciki. Maczamy w rozbitym jajku i potem w tartej bułce. Smażymy na patelni na oleju z obu stron na złoty kolor.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu