Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor rakastan

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Podwójna
pierś z kurczaka4 plastry
szynki szwarcwaldzkiej4 plastry
serasólpieprzbułka tartajajkoolejDrobiowe sakiewki z
szynką i
serem - sposób przygotowania:
Mięso dokładnie oczyszczamy, dzielimy na dwie połówki. Każdą pierś przecinamy wzdłuż na pół i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy
solą i
pieprzem, ale z umiarem, bo
szynka jest dość słona. Na każdym kotlecie układamy plaser
szynki i
sera. Zawijamy kotlety w prostokąciki. Maczamy w rozbitym
jajku i
potem w
tartej bułce. Smażymy na patelni na
oleju z obu stron na złoty kolor.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu